Јуниори на завршном турниру Евролиге!

Млади кошаркаши Црвене звезде ипак ће се наћи на завршном турниру Евролиге, након што је лига данас објавила којих 5 екипа добија специјалну позивницу. Поред Црвене звезде, позивницу су добили још и Асвел, Стелазура, Валенсија и Жалгирис. Ови тимови су се тако придружили Барселони, Реал Мадриду и Меги, који су као освајачи квалификационих турнира изборили директан пласман на финални турнир (3-6. јуна у Валенсији).

Фото: KK Crvena zvezda

На квалификационом турниру у Београду, јуниори Црвене звезде су након победа над Клужом, Макабијем и Партизаном, у финалу поражени од Меге у једној неизвесној и занимљивој утакмици (80:82). Црвено-бели су тако високим пласманом на поменутом туниру, али и дугогодишњом традицијом играња на финалним турнирима Евролиге заслужили позивницу и бориће се за европски трон.

Црвена звезда ће се наћи у групи А, коју још чине и Реал Мадрид, Жалгирис и Асвел. У групи Б се налазе Мега, Барселона, Стелазура и домаћин турнира Валенсија. Победници група наћи ће се у великом у финалу у борби за трофеј освајача Евролиге.