Јуниори сутра започињу учешће на завршном турниру Евролиге!

Јуниори Црвене звезде допутовали су у Валенсију где ће од 3. до 6.јуна учествовати на завршном турниру Евролиге.

Црвено-бели као финалисти квалификационог турнира у Београду добили су специјалну позивницу и бориће се за прво место у конкуренцији мадридског Реала, Жалгириса, Асвела, Меге, Стела Азуре, Барселоне и домаћина Валенсије.

Тренер Милош Обреновић на пут је повео следећу екипу:

Никола Топић, Лазар Гачић, Филип Радаковић, Лука Вудраговић, Марко Михаиловић, Владимир Павловић, Никола Шарановић, Андрија Вуковић, Огњен Матовић, Павле Мишић, Андрија Радојевић и капитен екипе Филип Бранковић.

Екипа Црвене звезде такмичиће се у групи А са екипама АСВЕЛ-а, Жалгириса и мадридског Реала који важи и за првог фаворита турнира.

Црвено-бели отварају турнир у четвртак утакмицом против АСВЕЛ-а која ће се одиграти у 12 часова.

У другом колу већ од 9 часова ујутру у петак следи дуел са Жалгирисом, а такмичење у групи црвено-бели завршавају у суботу од 14 часова против Реала.

Ове године на завршном турниру учествују чак 4 бивша шампиона из претходних сезона, од тога три се налазе у групи А у којој су и црвено-бели (Црвена звезда, Реал, Барселона и Жалгирис).

Тренер Милош Обреновић: „Идемо на завршни турнир са жељом да се надмећемо и одиграмо добре утакмице против најбољих клубова и тимова у овом тренутку у нашем старосном узрасту. Много је изузетно талентованих играча који ће се наредних дана наћи у Валенсији и свака утакмица на овом турниру биће непроцењиво искуство за нас. Желимо да представимо Црвену звезду у најбољем светлу, а предуслов и оно што је сигурно је да ћемо се борити и дати максимум у овом тренутку“ рекао је тренер црвено-белих.

Сви мечеви овогодишњег турнира који због пандемије вируса Ковид-19 нису одиграни у исто време као и сениорски завршни турнир у Kелну, играће се у велелепном комплексу „L’Alqueria del Basket“ у Валенсији.

Шампиони две групе састаће се у великом финалу које је заказано за недељу.