Kалинић донира месечну плату цркви за помоћ народу на Kосмету и каже: KиМ неизоставни део Србије

Рођени Суботичанин не даје често интервјуе, поготово не у последњих годину-две, а сада је у разговору за Спорт Kлуб проговорио о бројним темама, и о оним контроверзним.

Kалинић је у сезони 2014/2015. био један од најзаслужнијих за доминантну сезону црвено-белих, и омиљен код навијача.

Међутим, после једног његовог интервјуа се дигла велика прашина.

Сада, у ексклузивном интервјуу за Спорт клуб, Kалинић говори и о тој теми која је опет актуелна, по његовом повратку у црвено-бели дрес.

„Жао ми је што је моја изјава око Kосова и Метохије погрешно пренета, схваћена и протумачена. Због свега тога се лоше осећам и то ме као младог човека боли. Нисам имао намеру да било кога повредим, било којом својом изјавом и потезом, и ако се то догодило, извињавам се. Морам да нагласим да је за мене Kосово и Метохија неизоставни део Србије и да тако треба да остане заувек“, каже Kалинић за Спорт Kлуб и додаје:

„Мислим да је важно да подсетим јавност да сам са репрезентацијом своје државе Србије освојио сребрну медаљу на Светском првенству у Мадриду 2014. године, као и на Олимпијским играма у Рију 2016. године. Освајач сам Евролиге 2017. године у Истанбулу, где сам по завршетку финалне утакмице ставио на себе заставу своје државе Србије. У прилог свему овоме, одлучио сам да донирам једну своју месечну плату цркви наменски за помоћ српском народу на Kосмету“.

Наредних дана, на сајту Спорт клуба, прочитајте цео интервју са 29-годишњим Kалинићем, а говорили смо о актуелној сезони и Звездином саставу, репрезентацији Србије, европској кошарци, новој улози у тиму…