Капитен се враћа кући!

Како РСБ незванично сазнаје, бивши капитен Црвене звезде, Лука Митровић враћа се у тим са Малог Калемегдана. Лука је своје најуспешније године каријере провео управо у Црвеној звезди, где је и носио капитенску траку, а у редове црвено-белих долази након епизоде у подогоричкој Будућности.

Лука је каријеру почео у Хемофарму да би после тога прешао у редове Црвене звезде, где је био и  капитен, а са црвено-белима је освојио три титуле у АБА лиги, три шампионска пехара у српском шампионату и четири трофеја у Купу Радивоја Кораћа. У тиму са Малог Калеменгдана боравио је од 2012. до 2017. године. Након Звезде наступао је за Бросе Бамберг, а такође је имао и епизоде у Шпанији, у екипама Мурсије и Манресе. На НБА драфту 2015. године је изабран са 60. места од стране Филаделфије.

Искусни крилни центар ову сезону почео је у јерусалимском Хапоелу, с којим је потписао краткорочан уговор, односно играо је само завршницу ФИБА Лиге шампиона. Након турнира у Атини постојала је опција да у дресу Хапоела и настави сезону, али је у међувремену стигла понуда из Подгорице.

У дресу Будућности у АБА лиги бележио је ове сезоне 4,3 поена на 11 минута провеених на паркету, уз врло добар проценат шута за 2 поена од 61%. Посебно се итакао у завршници сезоне, у финалној серији против Црвене звезде.

Лука, добро дошао кући!