Колико ће Звезда зарадити избацивањем гибралтарског представника?

Вољом жреба Црвена звезда ће у првом колу квалификација за Лигу шампиона играти против Европе. Елиминацијом гибралтарског представника, српски шампион ће наставити поход на групну фазу Лиге шампиона, али и добити финансијску инјекцију.

Фото: playtony_rsb

Пролазак гибралтарског представника донео би Звезди минимум још две утакмице у Европи, али то није једини бенефит проласка у друго коло квалификација за Лигу шампиона.

Елиминацијом Европе, наш клуб би зарадио загарантованих 1.200.000 евра, наводи се на угледном профилу „Playtony“. Самим освајањем домаћег шампионата које је Црвеној звезди обезбедило пласман у квалификације за Лигу шампиона, црвено-бели су зарадили 260 000 евра. Наступ у првом колу квалификација нашем клубу ће донети још 280 000 евра. Проласком у друго коло квалификација за Лигу шампиона, Звезда би зарадила 380 000 евра, а у најгорем случају (испадање од победника дуела Динамо Тбилиси – Тирана, а потом и пораз у трећем колу квалификација за Лигу Европе), у касу црвено-белих би се слило додатних 280 000 евра.

Захваљујемо твитер профилу Playtony на уступљеном садржају и наставите да пратите РСБ и твитер профил Playtony како бисте први сазнали информације које су везане за еврокалкулације и приходе из УЕФА-иних такмичења. О овим, али и бројним другим темама можете дискутовати са нама на нашем форуму.