Копенхаген са максималним учинком стиже на Маракану

Фудбалери Копенхагена остварили су нову победу у данском шампионату пред дуел са Црвеном звездом у Београду.

F.C. København official twitter

Дански шампион остварио је данас и четврту победу из четири меча у домаћем шампионату, а укупно шесту из шест утакмица јер су два пута савладали велшли ТНС. Овај пут су савладали у гостима екипу Сендерјискеа са 2:1.

Копенхаген је утакмицу почео са мање више играчима који ће и у уторак вече истрчати на Маракани, у формацији 4-4-2. Прво полувреме је одиграо и свеже опорављени Фалк Јенсен, а прилику у друогом полувремену су добили и нови играчи, Пеп Биел и повратник из Енглеске Брајан Овиједо. 

Наш противник није дуго чекао на предност. Већ у 2. минуту Фалк Јенсен је отео лопту, проследио је до Фишера који ју је упутио према Винду, а овај асистирао Ндојеу, који је са двадесетак метара прецизно тукао по земљи и послао лопту у мрежу. На почетку другог полувремена, у 47. минуту домаћи су изједначили, када је Јакобсен проследио лопту у гол Копенхагена са пет метара. Али тај резултат је кратко трајао, јер је Копенхаген већ у 49. минуту поново повео. Из свог можда и најјачег оружја, после корнера који је одлично извео Холсе, лопту је одлично испратио Стаге и главом погодио у мрежу домаћих. Тај резултат је остао до краја утакмице, те је Копенхаген уписао још једну победу.

Стале Солбакен је одлучио да ови играчи добију прилику против четвртопласиране екипе данског шампионата:

  • Гритебуст
  • Варела, Папајанапулос, Нелсон, Бенгстон (од 80. минута Овиједо)
  • Холсе, Фалк Јенсен (од 46. минута Стаге), Зека, Фишер (од 65. минута Биел)
  • Винд, Ндоје

https://youtu.be/Vh9Vpv7QNT4