Косановић – Будимо стрпљиви

Помоћни тренер Црвене звезде Милан Косановић после утакмице са екипом Младости је изјавио да се примеђује замор код фудбалера Црвене звезде.

– Задовољни смо резултатом, нарочито после тешке утакмице и резултата који смо имали у четвртак. Ово је наша 25. утакмица од почетка сезоне, нормално је да долази до замора. Прво полувреме смо одиграли добро, контролисали смо утакмицу, а у наставку је дошло до пада. Имамо много младих играча у постави, осцилације и падови су сасвим нормални. Морам да истакнем да се према нашим младим играчима чини мала неправда. Када Арсенал дође и изведе поставу у којој се налазе играчи који су 1997. или 1998. годиште, онда се каже да је Арсенал играо с младим тимом. Када Звезда изведе играче истог узраста, онда се од њих очекује да не греше? На њих се онда не гледа као на младе играче? Волео бих да се то код нас у фудбалу промени, јер да ли јавност код нас очекује да играч 1999. годишта не прави грешке? Те грешке ће се исправљати на тренинзима, али само кроз такмичарске утакмице они могу да постану играчи — рекао је Косановић.

Дејан Јовељић се поново нашао у протоколу за утакмицу, али је цео меч преседео на клупи.

— Дејан Јовељић је дете које долази, упечатљив је у Омладинској школи. Одиграо је прошле недеље три утакмице за шест дана у репрезентацији. Да је резултат био убедљивији, верујем да би и данас добио шансу. Ми нажалост немамо довољан број тренинга, услед густог распореда, када можемо да радимо на исправљању свих грешака, и због тога је стрпљење неопходно — јасан је Косановић.