Кошаркашице се трећом узастопном победом осамиле на врху

У тринаестом колу Прве женске лиге Србије, кошаркашице Црвене звезде су на домаћем паркету савладале Дугу 72:38. Након првог пораза ове сезоне, који им је нанела Војводина 021, црвено-беле везале су три победе и тако се осамиле на челу табеле као једина екипа у лиги са свега једним поразом. Шабачка Дуга је новајлија и дебитант у највишем рангу и није имала шансе вечерас против великог фаворита.

Фото: sdcz/mladen brekic

Изабранице Драгана Вуковића нервозно су ушле у утакмицу, а „уписале“ су се тек у четвртом минуту након тројке Маше Јанковић. Гошће у последњих шест минута прве деонице нису имале одговор на агресивност Звезде, те у том периоду не успевају да постигну нити један кош. Конфузију у игри Дуге користе црвено-беле и серијом 12:0 завршавају прву четвртину, у којој је најрасположенија била поменута Јанковићева са 7 поена. Након тринаест минута игре на семафору је стајало 24:13. Следи најлошији период утакмице Звезде… За четири и по минута гошће праве серију 10:0, али ће се испоставити да је то било све од њих на овој утакмици… До краја утакмице постигле су свега 15 поена. Прво је Црвена звезда добро финиширала полувреме и стекла „плус седам“. Ипак, било је то изузетно скромно полувреме којим претендент на титулу не може бити задовољан. Шут из игре изузетно скроман (31%), приличан број изгубљених лопти (11)…

Вуковић је имао шта да каже на паузи и дало је резултата… Фантастична и одлучујућа трећа деоница коју црвено-беле добијају са 26:7. Рутински су утакмицу привеле крају, а шанса је указана свих кошаркашицама. Најбоља у редовима победница била је капитен Ивана Катанић са 17 поена, 5 асистенција и 6 украдених лопти, а значајно је и истаћи 11 поена петнаестогодишње Марије Авлијаш. Наредну утакмицу Црвена звезда игра у уторак, када у Београд долази Спартак у заосталој утакмици десетог кола.