Крајње је време да се по победу крене…

Сутра је на програму 164. вечити дерби.

Првенство Србије полако се приводи крају. Сутра је на програму 30. коло Суперлиге у оквиру којег ће вечити ривали одмерити снаге по 164. пут. Црвена звезда ће вечитог ривала дочекати са прве позиције и са 9 бодова предности у односу на њега.

Може се констатовати да Дејан Станковић и његови изабраници имају комфорну ситуацију пред сутрашњи дуел. Иза нас је за сада савршена сезона на свим пољима. Титула је на видику, играла се нокаут фаза Лига Европе, скор у домаћем шампионату је скоро перфектан (27 победа и 2 ремија), а обезбеђен је и пролаз у завршницу Купа Србије… Међутим, оно што навијаче Црвене звезде копка, јесте резултат у вечитом дербију.

Црвена звезда има само два тријумфа на последњих 15 међусобних дуела у свим такмичењима и није пријатно када се погледа тај скор. Поготово за нас, који смо навикли да славимо у међусобним окршајима са комшијама. Из тог разлога, пред шефом и момцима је још један изазов, да славе у сутрашњем дербију и прекину негативну серију.

Фудбалери нашег тима приредили су нам сијасет прелепих момената последњих пар сезона. Остварене су велике победе, играле су се велике утакмице, и о нашој Звезди се поново прича широм европских меридијана. Нема разлога да се сутра калкулише и даје респект вечитом ривалу.

Стиче се утисак, да је лошим резултатима нашег тима, кумовала „игра на резултат“. Звезда је углавном на првој позицији, са лепом бодовном предношћу и без императива да јури бодове. Таква околност као да је доводила до успаваности и анемије код наших фудбалера, који су по правилу јурили заостатак на мечевима са вечитим ривалом.

Исход дербија тешко да може утицати на шампионску трку, али може покварити утисак целокупне сезоне. Зато приступ сутрашњем мечу мора мора да буде тотално супротан претходним дуелима ова два ривала. Црвена звезда мора да крене силовито и ауторитативно. Јако и са јасним циљем да покаже сву своју снагу и моћ. Напали смо Милан на сред „Сан Сира“, са играчем мање! Ништа друго осим тоталне офанзиве сутра не би смело да се очекује. Форма, резултати, табела… Све је на страни нашег тима.

Из тог разлога, крајње је време да се по победу крене!