КУП ЈЕ НАШ!

Ватерполисти Црвене звезде су победили екипу Радничког финалу Купа Србије резултатом 13:12. Након нерешеног резултата у регуларном делу 8:8, изводили су се петерци у којима је Звезда била прецизнија и дшла до првог трофеја у сезони. Црвеној звезди је ово трећи трофеј Купа Србије.

Велика борба у базену ”25. мај” виђена је од самог старта утакмице Раднички је боље кренуо и прву деоницу завршио минималном предношћу 3:2. Друга четвртина протекла без голова иако је Црвена зевзда имала низ пропуштених шанси.

Више од десет минут аније било голова да би Звездин центар Вукићевић постигао гол за изједначење, а  затим Вићковић сјајним лобом доноси предност од 4:3. раднички поравнава резултат а до краја је виђена „рововска борба“. Звезда трећу четвртину завршава са минималном предношћу 7:6. Иван Басара доноси Звезди два гола предности на пет минута до краја, међутим своји четвртим голом Укропина поново враћа свој тиму игру. Звезд анакон тога два пут ане користи играча више да би Раднички изједначио на минут и по пре краја.

Како до краја није било нових голова, меч је морао бити решен после извођења петераца, а ту се боље снашао и више среће и концентрације имао тим Црвене звезде.