Лазић: Паметније да се сезона прекине

Капитен Црвене звезде Бранко Лазић вредно тренира као и цео тим црвено-белих и спремни дочекују коначно одлику Евролиге о наставку или крају сезоне.

Чекамо тај понедељак када ће се дефинитивно одлучити о наставку. Тренирамо и спремамо се најнормалније. Што се тиче тешкоћа и тог психичког дела, свакако је тешко, јер је ово ново за све нас. Сви смо се вероватно први пут сусрели са овим у каријери, да се усред сезоне направи оваква пауза због ситуације у свету и тешко је вратити се, али морамо да се прилагођавамо ситуацији, као и остали – рекао је искусни бек за ТВ Прва.

Према Лазићевом мишљењу, у праву су они играчи који говоре да би било боље одмах се окренути такмичарској 2020/21.

Искрено, по мом мишљењу сложио бих се са већином колега који су рекли да је можда паметније да се сезона прекине и да једноставно наставимо припреме за следећу. Једноставно, да се читава ова ситуација са вирусом смири, ‘очисти’, да се ми још боље припремимо за следећу сезону, да не би дошло до повреда. 

Двомесечна пауза очекивано је утицала на физичко стање свих играча, који би у случају наставка одмах „ушли“ у утакмице одлуке. Неки су се појавили и са вишком килограма и са мање мишића у односу на период до марта.

Највећи проблем је био мањак услова за индивидуални тренинг, за одржавање форме. Јако мали број играча је имао услове за то, па се видело тачно и на тестирањима ко је имао услове за рад, а ко не. Ипак, брзо ћемо то успети да вратимо, није то толико страшно, у томе смо цео живот и јако брзо скидамо те килограме и све остало што нас је задесило. 

Ако би се сезона вратила, највећа опасност по кошаркаше биле би повреде. Због тога би требало посебно водити рачуна при одлуци о датуму повратка.

Ово се није десило на почетку сезоне, када постоје неке условно речено ‘лакше’ утакмице да се уведеш у ритам, већ је ово фаза у којој су битне утакмице, у којима се игра за трофеј и за шта се спремаш од почетка… Пауза је дошла изненада, па смо из ритма у којем смо понекад имали и четири утакмице недељно дошли у фазу да се одједном прекине сезона, да нема мечева и тренинга и да то траје два месеца. Јако је тешко вратити се на тај ниво, али тренирамо, ишчекујемо понедељак и одлуку о наставку сезоне – изјавио је Звездин капитен.