Лоша прва четвртина закопала Звезду

Кошаркаши Црвене звезде доживели су нови пораз у Евролиги против екипе Бамберга резултатом 69:75. Звезда је у првој четвртини имала јако лош период игре у којем је допустила серију Бамберга 12:0 и после тога је успела неколико пута да направи серију али није имала снаге да направи преокрет.

 

Обе екипе су отвориле утакмицу поенима из рекета, Лесор је постигао прва четири за Звезду, док је на другој страни Бамберг такође лако стизао до поена под кошем. Тројка Радичевића и тежак шут Рочестија за два одржавали су Звезду у резултатском егалу на средини прве четвртине (9:10) после чега се игра наша екипе необјашњиво распала и Бамберг је за само минут стигао до серије 9-0, коју није успео да заустави ни тајмаут тренера Алимпијевића, па је тројком Тејлора Бамберг стигао до највеће предности на утакмици (9:22).

Звезда је успела да заустави крварење поенима Радићевића и Дангубића са линије пенала, али је на другој страни Бамберг држао двоцифрену предност поенима Луке Митровића. Пред сам крај четвртине Звезда је смањила на једноцифрен недостатак, али је последњи напад Бамберга обележила дискутабилна одлука судија да се свира фаул Дангубићу, који је одмах после тога добио и техничку грешку због приговора. Хикман је погодио 2 од 3 слободна бацања, Ло је после тога погодио за два па се прва четвртина завршила резултатом 18:30.

Другу четвртину је Бамберг отворио тројком Лоа, али је Звезда у наставку заиграла много бољу кошарку у одбрани и у нападу. Бјелица и Лазић су погодили две тројке, затим је Бјелица под кошем разиграо Апића за серију Звезде од 8-0 (26-33) па је тренер гостију Тринкијери био принуђен да затражи тајмаут. Одбрана Звезде је наставила да ради одличан посао, Бјелица и Лесор су дали 4 поена под кошем и деловало је као да ће Звезда успети да преокрене резултат у своју корист у овој четвртини. Преломни тренутак десио се на 5:30 минута пред крај четвртине када је при резултату (30:36) за Бамберг Лесор промашио зицер, а казна је стигла одмах у следећем нападу када је Дорел Рајт шутнуо тројку, лопта је имала јако чудну путању и некако је ушла у обруч. Овај тренутак као да је психички исцрпео наше кошаркаше који су до краја четвртине постигли само четири поена, додуше ни играчи Бамберга нису били ништа ефикаснији. У последња три минута четвртине ниједна екипа није успела да постигне кош, па се полувреме завршило резултатом 34:43 за Бамберг.

Друго полувреме Звезда је отворила мини серијом од 4:0 поенима Рочестија и Лесора и тако поново пришла на само 5 разлике. Деловало је као да ће Звезда кренути у нову серију али уместо тога наша екипа је потпуно стала у нападу опет што су гости искористили да крену у серију од 6-0 и врате двоцифрену предност (38:49). После нешто лошијег периода игре и једне и друге екипе, разиграо се Тејлор Рочести са 6 везаних поена, Дангубић је убацио тројку и Звезда је серијом од 7:0 поново пришла на само четири поена разлике. Ло и Рочести су затим погодили тројке, да би у последњим секундама овог периода дошло до пропуста у одбрани, Радошевић је постигао лаке поене и Звезда је имала 6 поена дефицита на крају ове четвртине (53:59).

У последњој деоници једине поене је постигао Леон Радошевић у прва три минута. Кош Бамберга је напокон начео Милко Бјелица. Радошевић је одговорио преко линије слободних бацања, али је узвратио Фелдин једином тројком на овој утакмици. Разиграо се Тејлор Рочести опет са својих 7 везаних поена и тако увео ову утакмицу у резултатски неизвесну завршницу, Лесор је на 2:40 до краја у рекету искреирао себи поене и Звезда је стигла на корак од потпуног преокрета (67:69). Међутим, наши играчи више нису имали снаге за преокрет, Бамберг је преко слободних бацања Рубита успео да се мало одмакне од Звезде на четири поена разлике, Бјелица и Рочести су промашили јако битне тројке, а тачку на ову утакмицу ставио је Зизис тројком преко руке Бјелице.

Најефикаснији у екипи Звезде био је Тејлор Рочести са 22 поена, док је Лесор имао 14 поена и 9 скокова.