Марко Марин – Die Beste

Марко Марин оправдава реноме с којим је дошао у наш клуб.

Једна од легендарних сцена у култном остварењу Душана Ковачевића: „Ко то тамо пева“, када Бата Стојковић каже: „Немачка медицина је најбоља на свету – die beste“, лако се може поистоветити са фудбалским квалитетима Марка Марина. Бивши немачки репрезентативац, налази се у „die beste“ форми и најбољи је играч Црвене звезде у последњих неколико недеља.

Марин је дошао у наш клуб последњег дана прелазног рока, и без обзира што није прошао припреме с нашим тимом, наметнуо се као лидер екипе и с правом сe може констатовати да оправдава реноме с којим је дошао у наш клуб. Као некадашњи члан свих селекција Панцера, Вердера, Челзија, Борусије Менхенглагдбах, Севиље… Очекивало се да у старту преузме диригентнску палицу нашем тима и постане прва виолина Владановог тима, што је и момак рођен у Градишки и учинио.

Марко има одличне „бројке“ за сада. Наступао је на шест утакмица у нашем дресу, постигао три поготка и уписао три асистенције. Дао је гол на „Парку принчев“, асистирао за гол у 158. вечитом дербију, донео победу у 90+ минуту против Земуна. Међутим, поред конкретног учинка, оно што га издваја изнад осталих јесте лакоћа у игри и како се понаша на терену. Омалени везиста био је једина светла тачка на гостовању у Паризу. Једино се код њега видела смиреност и могућност парирања прескупом Пари Сен Жермену. Три дана касније донео је победу Црвеној звезди у Горњој Вароши против екипе Земуна. Био је убедљиво најбољи појединац у црвено-белом дресу, те је голом у надокнади крунисао одличну партију и донео три важна бода нашем тим.

У домаћем првенству следи пауза због репрезентативних обавеза. Надамо се још бољим издањима у наставку сезоне.