Мекел за РСБ: Оптимиста сам, овај тим може да се такмичи на највишем нивоу!

РСБ вам ексклузивно доноси прве утиске Звездиног организатора игре.

Гал Мекел, нови плејмејкер Црвене звезде, у склопу Евролигиног дана за медије одговарао је на многа наша занимљива питања. Први утисци су му изузетни, а у наставку прочитајте шта је ново појачање Звезде рекло на многа занимљива питања.

Пре свега, добродошао у клуб и у Црвену звезду. Стигао си у Београд пре неколико дана, какви су твоји први утисци?

– Хвала. Био сам у Београду неколико пута раније, помало познајем град. То је веома леп град, сјајне атмосфере и младих људи, за сада заиста уживам у Београду.

Да ли си чуо за препознатљиву атмосферу коју на утакмицама Црвене звезде креирају њени навијачи?

– Наравно, чуо сам сјајне ствари. Мислим да ипак не могу до краја да осетим како је то док заиста не изађем на терен, гледао сам неколико прошлосезонских наступа Звезде у Евролиги и једва чекам да заиграм пред навијачима.

Управо си се вратио са Еуробаскета на којем си водио свој тим до нокаут фазе. Какви су твоји утисци о недавно завршеном такмичењу?

– Мислим да смо имали добро такмичење, мада наравно остаје горак укус због пораза. Први део такмичења био је јако добар за нас, али све у свему могу бити задовољан.

Играо си у НБА лиги, играч си са богатим искуством. Шта је пресудило да дођеш у Црвену звезду?

– Добро питање. Осећао сам од почетка да је ово прави избор. Чуо сам одличне ствари о клубу, и навијачи су наравно били један од битнијих фактора у мојој одлуци. Такође, на моју одлуку су утицале и највише амбиције које Звезда има у овој сезони.

Очекивања за ову сезону?

– Млад смо тим, нов тим, али на основу неколико тренинга видео сам да се заиста напорно и добро ради. Најважније је да сада формирамо хемију у тиму што је пре могуће, то је веома важно. Очекујем и надам се да ћемо играти на највишем нивоу, Звезда то може и ја сам оптимиста по том питању.

Да ли имаш поруку за чланове РСБ форума и читаоце нашег сајта?

– Даћу све за овај тим, веома сам срећан што сам члан ове породице и изузетно сам узбуђен због сезоне која предстоји.

РСБ Форум.