Миленко Топић – са паркета у легенду и назад!

Након споразумног раскида уговора са Душаном Алимпијевићем, управа КК Црвена звезда се одлучила да његов заменик тргне тим из летаргије и покуша да освоји једини преостали трофеј у сезони, за многе тај трофеј је и најбитнији. О новом тренеру не треба много трошити речи једноставно легенда – Миленко Топић.

За наше млађе читаоце треба напоменути да је он у Црвеној звезди наступао релативно кратко, само две сезоне. За Звезду је одиграо 92 званичне утакмице и постигао 1273 поена. Међутим због освојене титуле 1998. године, понашањем на терену и ван њега прирастао је срцу свим звездашима. Те године је био изабран за најбољег спортисту целог Спортског друштва Црвена звезда. Много година касније, за наш портал је изјавио да је могао у Звезди би остао цео живот. Поред тога био је део репрезентације тада Југославије са којом је освојио низ медаља на европским и светским такмичењима. Интересантно, на свим такмичењима приликом интонирања химне „Хеј Словени“ он је није певао.

Након престанка његове богате играчке каријере, редовно је био виђен на кошаркашким али и фудбалским утакмицама Црвене звезде. Никад у свечаним ложама већ увек где и они највернији Звездини навијачи. Прошлог лета се са своје „позиције легенде“ поново вратио на клупу Црвене звезде као помоћни тренер, а од сутра на сам паркет ту где је легенда и постао. Скромност је његова главна карактеристика, без великих речи и у играчким данима. Без великих речи најављује и своју премијеру у улози главног тренера Црвене звезде.

ТОПЕ СРЕЋНО – У ИМЕ СВИХ НАС У ЦРВЕНО-БЕЛОМ!