Милојевић – Морамо преко бола и умора

Фудбалери Црвене звезде ове среде, 25. октобра, играју одложени меч деветог кола Суперлиге Србије. Изабраници Владана Милојевића дочекују екипу Спартака из Суботице, а меч је на програму од 18 часова на стадиону „Рајко Митић“.

фото: фкцз

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић изнео је своја очекивања пред сутрашњи дуел.

– Врло мало времена имамо да се припремимо за утакмице. Верујем да ће се читава јавност сложити са мном када кажем да је Спартак прави хит ове сезоне, имају сјајне резултате, одличну игру и добро укомпоновану екипу. За мене то није случајност, јер на клупи имају јако доброг тренера Ацу Веселиновића са којим сам некада играо у млађим категоријама Црвене звезде. Јако га добро познајем, као и његову фудбалску филозофију. Он је одличан и перспективан тренер, лепо је упаковао своју екипу, која у сваком тренутку зна на терену шта треба да ради. Резултати које имају иза себе довољно говоре о њима. Мислим да нас очекује јако тешка и добра утакмица. Што се нас тиче, имамо наш курс који не мењамо.  Чекам да видим каква је ситуацију са мојим играчима. Знам да она због повреда није сјајна, али сутра ће истрчати најбољих 11 на терен. Четири или пет фудбалера је било на снимању после претходне утакмице. Нисам баш срећан што је ситуација таква, али рекао сам играчима да сам морао да променим неке планове и да ће они које сам можда планирао да сачувам морати да играју. То са собом носи дозу ризика, али то је мој ризик као тренера и потпуно сам спреман да га преузмем, иако ће можда касније бити последица – рекао је Милојевић.

Тренер Црвене звезде није желео да се осврће на претходни меч који је Звезда играла против Младости..

– Не желим да се врацам на претходну утакмицу, не зато што немам шта да кажем, имам своје мишљење, али шта год да кажем овде може другачије да се протумачи. То је утакмица иза нас, анализирали смо је, имао сам шта да кажем играчима и са тим смо завршили. Сада нам је битан само меч са Спартаком.

Забраници Владана Милојевића немају времена за одмор, па тако некада на утакмицама морају да иду и преко гренице бола.

– Нисам од оних који праве дугорочне планове. Умор је цена нечега што вам доноси такмичење, када играте на три колосека. Није лако мојим играчима, посебно репрезентативцима. То се најбоље види на Боаћијевом примеру који има дуга путовања до Гане, мења временске зоне, то заиста није лако. Такође, Филип Стојковић игра без престанка. Чак и када имамо мало времена да се одморимо кад је репрезентативна пауза и да порадимо на нечему новом недостаје нам доста играча који су у својим националним тимовима. То је једно велико искуство и ту се види шта значе професионализам и одрицање. У јачим европским лигама сигурно имају већи број играча. Видели смо да Арсенал има преко 50 момака регистрованих за Лигу Европе. Ти тимови имају скоро три поставе. То је тако и ми морамо да се навикнемо и прилагодимо. Моји играчи знају да морају да игноришу и бол и умор. Тако ће вероватно сутра на терену бити доста ровитих играча, јер, нажалост, немам могућност да их одморим и сачувам.

Црвена звезда је најефикаснија екипа у лиги са постигнутих 30 голова, а Спартак је са 27 погодака на другом месту.

– Искрено бих волео да меч буде ефикасан са наше стране, а не њихове. То је леп податак који показује квалитет Спартака и њихову фудбалску филозофију. Сигурно ће навијачи моћи да уживају у лепом фудбалу и позивница за њих увек стоји, много нам значе навијачи, они су феноменални. У овом тренутку стварно треба помоћи нашим играчима, они су то заслужили – поручио је Милојевић.