Милојевић: Навијачи нас носили до победе

Црвена звезда је остварила победу прву победу у дербијима ове сезоне, а Владан Милојевић је признао да је био веома нервозан током читавог меча и рекао да је да је утакмицала имала све што чини један дерби.

– Као прво, хтео бих актерима обе екипе да честитам на једном дербију који је имао све. Био је дерби са много набоја… Дошао је после нашег пораза на Бановом брду, желео сам да видим реакцију код мојих играча којима је тај шамар прилично бридео на образима. Видео сам ту велику жељу на последњим тренинзима да добијемо великог ривала какав је Партизан. Захвалио бих се и нашим дивним навијачима који су нас носили до тријумфа.

Тренер црвено-белих се осврнуо и на саму игру и ток 160. вечитог дебрија.

– Када причам са пријатељима, потпуно је другачија перцепција људи са стране, у смислу ко какве играче има и какве резултате треба да прави. Ако је неко као Вукановић дао 12 голова у Напретку, онда треба у Звезди 50? Није то баш тако у фудбалу. Ниједан дерби не може да се предвиди. Ово је у нашим границма, а сложио бих се да треба утакмица да изгледа боље и садржајније, али велики су улози. Ако је неки играч слободнији на другим мечевима, сада можда неће превише да ризикује. Грешка остане у глави… Више пута сам тражио зашто су овакве утакмице специфичне и зашто се овако развијају, пробао сам и анализом претходног дербија, и све што смо радили на тренингу, ништа нисмо поновили на том сусрету. Једноставно, улог је велики и то вуче страх од грешке. Често причамо о томе, али то је и за неку другу анализу.

Шеф стручног штаба не подлеже еуфорији на путу ка освајању титуле и одбрани трона.

– Остале су још четири утакмице до краја, битно је да завршимо првенство како треба до краја. Можда је тај пораз од Чукаричког и добро дошао, ко зна шта би у супротном данас било на дербију, али Бог уреди онако како треба. Наредна утакмица је врло тешка, гостујемо Војводини у среду и свака утакмица је буквално дерби – нагласио је Милојевић и за крај свима честитао предстојећи празник:

– Пожелео бих свим православним верницима срећан предстојећи Ускрс, да празник лепо проведемо са породицама и заборавимо све недаће.