Милојевић: Нисам очекивао овакав приступ Судуве

Црвена звезда је и трећу сезону заредом прву европску утакмицу у гостима одиграла нерешено. Овог пута у Маријампољу против шампиона Литваније Судуве без голова, у првом мечу првог кола квалификација за Лигу шампиона.

– Права такмичарска утакмица. Видели смо Судуву коју смо и очекивали, мада, искрено нисам очекивао овако дефанзиван приступ ривала с обзиром на то да су лидери у свом првенству и апсолутно доминантни у Литванији. Имали смо доста шанси и свакако да смо требали да их реализујемо. Шта је ту је, иза нас је тек прво полувреме. Види се да је противник у такмичарском ритму, као и да је нама прва такмичарска утакмица. Сигурно ћемо пружити знатно бољу партију у Београду – рекао је Милојевић.

Тренер црвено-бели уочио је позитивне, али и негативне стране игре коју су његови изабраници приказали на премијери.

– Не могу да кажем да сам незадовољан. Доста тога је функционисало како смо замислили. Знали смо да нас очекује тешка утакмица. Ривал је играо са пет играча у одбрамбеној линији, било је тешко пробити дупли блок и јасно је да требамо да порадимо на реализацији на којој смо радили и током припрема. Имали смо доста шанси, као и у припремним утакмицама. Позитивно је што стварамо шансе у утакмици оваквог ранга и могу да будем задовољан. Има и аспеката које треба поправити и на којима ћемо радити у данимакоји долазе – истакао је Милојевић.