Мирко, време је…

Очи звездашке јавности биће усмерене ка момку рођеном у Бачком Јарку.

Био је опсесија и слатки сан Звездиних челника. Када су се коцкице најзад сложиле и када је дошао на „Маракану“, очекивања и притисак угушили су префињеног везисту. Попут „панонског морнара“, изгубио је елан и жељу. Као да су га светла велике позорнице паралисала да не покаже несумњиви таленат и знање које поседује. Мирко није био ни бледа сенка фудбалера који је држао час фудбала на „Маракани“ те септембарске ноћи, када се и родила жеља за његовим ангажовањем. Повремени бљесци и по нека асистенција, нису били довољни да задовоље велике звездашке апетите.

Пролетос је у мечевима са Хелсинкијем и Копенхагеном наговестио потенцијал, али то је било кратког даха. Након тога је више статирао у црвено-белом дресу без конкретног учинка. Зимус се стидљиво говорило и о продаји офанзивног везисте, али је долазак Декија Станковића из корена променио статус црногорског репрезентативца.

Мирко је од доласка Станковића уписао три асистенцијe и постигао три поготка. Исти учинак је имао на 40 мечева у црвено-белом дресу пре доласка „мистера“!? Евидентно је да је легенда Црвене звезде пронашла жицу повученог момка који му то враћа конкретним учинком на терену.

Иванић је од наставка сезоне најбољи играч Црвене звезде. Голови, асистенције, учествовање у игри… Свуда га има и право је време да вечерас у великом мечу и борби за финале, покаже због чега је био тако велика жеља руководства Црвене звезде. Ако неко зна како се играју велике утакмице и како се господари средином терена, то је Дејан Станковић.

А имаће прилику вечерас да покаже шта зна. По свим информацијама, добиће улогу „кормилара“ Звездине игре. Играће класичну десетку, позицију по којој је био познат у Војводини и БАТЕ Борисову. Диктираће игру црвено-белих и бити главни креатор свих напада нашег тима.

Мирко, време је…