НА ДАНАШЊИ ДАН: 80. дерби и демолирање Партизана! (ВИДЕО)

На данашњи дан 1987. годинe, одигран је 80. „вечити дерби“. Црвена звезда је на свом стадиону угостила вечитог ривала, и то нимало домаћински. Сусрет који је одигран у 27. колу лиге био је веома значајан, јер су се обе екипе у том моменту бориле за шампионску титулу, која ће на крају сезоне ипак припасти Партизану.

Међутим, неупућени посматрач гледајући првих двадесетак минута утакмице не би тако нешто ни помислио. Повела је Звезда већ у деветом минуту, када је дупли пас Стојковића и Цветковића у гол са петерца претворио Хусреф Мусемић. Већ после пет минута Ђуровић је после више десетина метара изборио аут, одмах пронашао Мркелу у противничком шеснаестерцу, овај се дриблингом преко главе ослободио Вермезовића и послао лопту на петерац, где Цветковићу није било тешко да са пет метара главом проследи лопту у мрежу. Меч је малтене био готов већ у 19. минуту – Маровић је распалио ка голу једну избијену лопту, она ишла поред гола, али је са седам-осам метара умешно закачио Цветковић, а она на гол-линији пролази кроз ноге Садријуу и налази пут до мреже.

Почасни погодак за госте постигао је Милко Ђуровски, који је управо у лето пре те сезоне прешао у Партизан, а ово му био први повратак на Маракану. Испунио је обећање да ће постићи гол, али је његов тим отишао кући са три лопте у мрежи.

Oсим по убедљивој победи, сусрет ће бити упамћен и по томе што су се на Маракани по први пут појавиле праве бакље, али и транспарент „Ултрас“, који ће са различитим дизајном красити северну трибину Маракане у наредних двадесетак година.