НА ДАНАШЊИ ДАН: Били Берон пришио другу звездицу

На данашњи дан пре годину дана Црвена зевзда је победила Партизан у четвртој утакмици финала плеј-офа и тиме дошла до 20. националне титуле. Одлучујуће поене постигао је Били Берон у последњој секунди утакмице.

Црвена звезда је у сезону ушла са знатно измењеним саставом, са обзиром да се после низа „евролигашких“ година такмичила у Еврокупу. Предвиђања нису била ни мало добра, јер се конкуренција жестоко појачавала, како у регионалној лиги тако и у Србији. Међутим, Звезда је у регионалном шампионату доминантно дошла до примарног циља па је са пуно елана кренула у одбрану националног трона. Вечити ривал је силно ојачан представљао озбиљан изазов и због чињенице да је Звезда услед ограничења по броју страних кошаркаша у КЛС морала да врши додатне измене.

Ипак, окосница тима је трасирала пут до 20. титуле чиме је грб КК Црвена звезда постао богатији за још једну звездицу. Тим који је дошао до ове важне титуле чили су: Филип Човић, Немања Ненадић, Били Берон, Бранко Лазић, Кеј Си Риверс, Огњен Добрић, Алекса Раданов, Дејан Давидовац, Марко Кешељ, Бориша Симанић, Мохамед Фаје, Душан Ристић и Мајкл Оџо. Симболично, одлучујуће поене у утакмици која се одиграла на данашњи дан постигао је Били Берон преко Јанковића, кога је годину дана пре тога вечити ривал преотео управо од Црвене звезде.