НА ДАНАШЊИ ДАН: Братскa грмљавина у препуној Арени!

На данашњи дан 7. новембра 2014. године, Црвена звезда је у оквиру 4. кола Евролиге дочекала екипу Олимпијакоса. Звезда је изгубила резултатом 57:62(13:14, 24:12, 13:10, 12:21), али ће остати у памћењу фантастична кореографија и заједничко навијање братских навијачких група у препуној Арени.

То је био први сурет Црвене звезде и Олимпијакоса у оквиру Евролиге, и очекиван је са великим нестрпљењем од навијача оба клуба. Уочи почетка утакмице приређена је фантастична кореографија, па је Арена била обојена у клупске боје, као и у заставе Србије и Грчке. На следећем линку можете погледати РСБ галерију, а у наставл је и атмосфера пре утакмице:

После три неефикасне четвртине, кошаркаши Црвене звезде су смогли снаге да у самом финишу стигну предност ривала, која је у неким тренуцима износила и 15 поена. Ипак, недостатак искуства домаћег тима, али и спортске среће, донео је Олимпиајкосу победу, а кључне поене у завршници погодио је Василис Спанулис са линије за слободна бацања. Најефикаснији у Црвеној звезди били су Марјановић са 13 и Калинић и Блажич са по 10 поена, док су грчки тим до тријумфа предводили Спанулис са 14 и Данстон са 11.