НА ДАНАШЊИ ДАН: Црвена звезда згазила Кајзерслаутерн (ВИДЕО)

На данашњи дан 1996. године, Црвена звезда је одиграла један од најзначајнијих европских мечева. Те прохладне и магловите београдске ноћи, на Маракану је стигао немачки Кајзерслаутерн. Са капиталом од 1:0 из првог меча, Немци су били убеђени да могу у наредно коло Купа победника Купова.

Маракана је била препуна, преко 50.000 гледалаца са нестрпљењем је очекивала овај меч. Након првих 45 минута није се чинило да црвено-бели могу до сензације, али је онда уследио невероватан потез Владимира Петровића Пижона. Потез који је изнедрио велико играчко име и националног рекордера. У игру је у 46. минуту ушао голобради Дејан Станковић.

Само десет минута требало је тада новом миљенику Делија да затресе мрежу Кајзерслаутерна. Звезда је надокнадила минус из Немачке и изборила је продужетке. А у додатном времену, рапсодија у црвено-белом. Станковић израста у хероја Звезде и најављује блиставу каријеру голом у 96. минуту, Његуш у 107. практично решава питање победника, а гол Пантелића у 120. минуту је дигао Маракану на ноге – 4:0

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – КАЈЗЕРСЛАУТЕРН 4:0 (1:0)
(Станковић 55, 96, Његуш 107, Пантелић 120)

Стадион: Маракана
Гледалаца: око 50.000

Црвена звезда: Милојевић; Живковић, П. Станковић, Сакић, Ђоровић; Његуш, Љубојевић (Д. Станковић 46), Ванић, Анић; Огњеновић (Пантелић 83), Јовичић.
Кајзерслаутерн: Реинке; Кадлец, Кох, Шафер, Бреме; Греинер, Ратињо, Франк, Вагнер; Кука, Вегман.