НА ДАНАШЊИ ДАН: Делије и Џенкинс „запалили“ Арену! (ВИДЕО)

На данашњи дан 2014. године, Црвена звезда је победила екипу Будивљеника за пласман у полуфинале Еврокупа. Звезда је до ове победе дошла предвођена феноменалним Чарслом Џенкинсом који је постигао 29 поена пред 24.232 гледалаца што је званични рекорд свих УЛЕБ-ових такмичења.

Црвена звезда је морала да победи у овој утакмици са минимално три поена разлике, колико је у првој славила екипа Будивељника. Велики набој уочи утакмице и Арена никад пунија са 24.232 навијача. Црвена звезда је отворила утакмицу баш како је прижељкивао тренер Радоњић. Јако у одбрани, продорима Јаке Блажича и Нелсона до самог краја. После четири минута игре резултат је био 6:0.  Међутим Будивељник се враћа у живот и током целе утакмице водила се жестока борба.

У задњој четвртини разиграле су се обе екипе. Ејхарн је погодио са пенала, затим Нелсон флоутер од таблу, али је погрешио у одбрани па је његов играч лагано поентира, 60:57. Лавриновичу је свиран још један фаул на име, он је био половично прецизан са пенала, 60:58. Звезда није успела да погоди, па је фаулиран Ејхарн. Он је погодио оба бацања, Џенкинс је блокиран али је некако дошао до лопте и начињен је прекршај. Погодио је само једно бацање, али су гости погрешили и поклонили лопту Звезди на 9 секунди до краја. Џенкинс је поново преузео одговорност и изнео лопту до коша, 63:60 на три секунди до краја. Продужетак!

Продужетак је поенима отворио наравно Џенкинс, тројком 66:60. После прве убацио је и другу, преко Лавриновича за транс у Арени која се дословце тресла од песме и скакања Делија! У следећем нападу исправио је свој промашај и постигао двојку, 71:60. И када су сви мислили да је пропао напад Џенкинс са звуком сирене убацује још једну тројку, 74:62. У контра нападу Самерс је смањио разлику, 74:64. Иван Раденовић је на асистенцију Нелсона вратио двоцифрену разлику, 77:66. На крају победа Звезде резултатом 79:70.

У наставку је кратки видео снимљен РСБ објективом: