НА ДАНАШЊИ ДАН: Катић и Ракочевић размонтирали Партизан!

На данашњи дан 2013. године, Црвена звезда је победила Партизан трећи пут у низу, овога пута у оквиру Јадранске лиге. Само недељу дана пре те утакмице Звезда је победом над екипом Партизана освојила Куп у Крагујевцу.

Вукоичић је на почетку извео петорку – Нелсон, Ракочевић, Скот, Суботић и Катић. Потпуно без разлога Звездини играчи су подбацили у првом полувремену. Пуно изгубљених лопту и промашених полагања. Дозволили су црно-белима превише слободног простора при шуту, што су ово маестрално казнили. У Звезди је центарска линија одржавала разлику пристојном, Катић 12 поена, Савовић 7 поена и 6 скокова  и Суботић 6 поена. На другој страни незаустављив био је Бертанс са 15 поена, остали су били једноцифрени али са добро распоређеним поенима.

У другом полувремену Звезда је успоставила много бољу игру и онда у задњих три минута одиграла готово перфектно, док Партизан није постигао нити један поен. Сјајно је играо Катић, флоутером донео предност Звезди 77:76. Савовић је исправио промашај Нелсона, +3 за Звезду на минут до краја. Пеналима Нелсона и Ракочевића отишло се на недостижних +7. Катић је поставио коначних 84:76.

Сјајна утакмица и невероватан повратак црвено-белих. Најзаслужнији за тријумф били су Катић и Ракочевић са 20 поена, Суботић је додао 15. Код црно-белих бољи од осталих били су Бертанс са 23 и Богдановић са 13 поена. У наставку је и видео клип снимљен РСБ објкетивом.