НА ДАНАШЊИ ДАН: Морис Бејли „угасио“ Партизан!

На данашњи дан 2009. године у оквиру 8. кола тада НЛБ лиге, Црвена звезда је победила Партизан резулататом 73:76. Одлучујућу тројку за победу постигао је Морис Бејли 9 секунди пре краја меча.

Ова утакмица је одиграна у другачијој атмосфери него што смо навикли, јер због смрти Патријарха Павла навијачи нису певали током утакмице. У складу са тим и није виђена претерано квалитетна кошарка. Партизан је важио за фаворита не само на овој утакмици, него и у целом региону јер је селектован веома јак тим предвођен амеркинацем Мекејлебом и Робертсом, који је доведен из Звезде, те Алексом Марићем који је био у фокусу Звездине одбране. У првом полувремену предвођени Кикановићем и Драгићевићем, али и добром игром Бејлија, Звезда је успела да се одлепи на двоцифрену предност. Ипак на самом крају друге четвртине Партизан се враћа у живот и на одмор се одлази само са поеном разлике.

У трећој четвртини се разиграо Немања Бјелица који је убрзо добио четврту грешку, те је добар део задње четвртине провео на клупи. Током задње четвртине играло се кош за кош уз минимално вођство Партизана да би се Звезда вратила у живот тројком Бејлија. Последи минут почео је резултатом 71:71 и Партизан је имао напад, када је Кешељ феноменалном одбраном зауставио доминантног центра Марића. Већ у наредном нападу Бејли погађа тројку од табле за одлучујућу предност Звезде, након чега су извођена слободна бацања која нису утицала на крајњи резултат.

Звезду су до ове победе предводили Бјелица са 14 поена уз 5 скокова и Бејли са 12 поена, а играли су још: Кикановић 10 поена, Филип Виденов 8, Марко Кешељ и Тадија Драгићевић по 7,  Владимир Штимац и Борис Бакић по 6, Вук Радивојевић 4, Оливер Стевић 2, док Немања Недовић и Лазар Радосављевић нису улазили у игру. Да подсетимо читаоце да је први тренер Црвене звезде на овој утакмици био покојни Ацо Петровић. У настваку је и видео клип са извештајем са ове утакмице.