НА ДАНАШЊИ ДАН: Пре 4 године Никола Калинић потписао за Црвену звезду!

На данашњи дан 2014. године Никола Калинић је потписао трогодишњи уговор са Црвеном звездом, и тако постао прво појачање у прелазном року у којем је састављен шампионски тим Црвене звезде.

Због одустајања Цибоне од Евролиге, Црвена звезда се спремала за наступ у Евролиги, али пре свега за повратак на шампионски трон Србије и за поновни пласман у Евролигу. Управо је Никола Калинић био прво појачање током тог прелазног рока и  у комплетирању екипе која ће Црвеној звезди донети потпуну доминацију у регионалној и домаћој кошарци. У току сезоне 2014/15 одиграо је укупно 79 утакмица и постигао 784 поена. Тим је дошао до трипле круне освојивши Куп Радивоја Кораћа, Јадранску лигу и Кошаркашку лигу Србије, а Никола је по правилу био најбољи у утакмицама које су биле круцијалне на овом путу. Свакако најважнија је била полуфинална серија АБА лиге против Партизана када је Калинић одиграо маестрално (10 тројки из 15 покушаја):

https://www.youtube.com/watch?v=NsG_c8qSoN8

А многи ће се сетити и његово одлучујућег коша у другој утакмици финала КЛС-а, када је Црвена звезда дошла до националне титуле после 17 година поста:

https://www.youtube.com/watch?v=78DYjZNYkYQ

Иако је потписао трогодишњи уговор сарадња је трајала знатно краће. Његова фантастична игра у Црвеној звезди и репрезентацији је препозната од Фенербахчеа који није жалио новца да га доведе у своје редове. Тако је после само годину дана напустио Црвену звезду уз милионско обештећење, а свом новом клубу je донео и титулу Евролиге.