НА ДАНАШЊИ ДАН: Саша Обрадовић победио Партизан!

На данашњи дан, 11. марта 1989. године Црвена зевзда је победила Партизан и то по други пут у тој сезони резултатом 99:98. Победа је остварена после преокрета кошем младог Саше Обрадовића 3 секунде пре краја утакмице.

Током целе утакмице екипа Партизана је водила и то прилично убедљиво. Изабраници Душка Вујошевића су на 150 секунди пре краја имали и 9 поена предности. Међутим Звездини кошаркаши праве велику серију и окрећу резултат на 97:96. На 20так секунди до краја мали су прилику и да реше утакмицу. Међутим после спорне одлуке судија и великог кошкања у којем је Владе Дивац насрнуо на Бобана Јанковића лопта је ипак додељена екипи Партизана. 8 секунди пре краја Партизан након слободних бацања Накића прелази у вођство. Тада на сцену ступа млади Саша Обрадовић узима лопту и продором од коша до коша успева да убаци лопту кроз обруч за коначну победу Црвене звезде. То су му били једини поени на утакмици.

Након тога велико славље Звездиних кошаркаша и навијача, док је са друге стране Владе Дивац после напада на Јанковића насрнуо и на гледаоце у публици. Никако није могао да прихвати пораз. У наставку је снимак те утакмице: