НА ДАНАШЊИ ДАН: Срушен Бајерн у Минхену!

На данашњи дан, 1991. године, Црвена звезда је одиграла једну од најбољих утакмица на гостовањима у европским такмичењима.

Десетог априла 1991. године, Црвена звезда је остварила једну од највећих победа у европским такмичењима.

У првој утакмици полуфинала Купа европских шампиона, у Минхену су се састали Бајерн и наш тим, Црвена звезда. Остало је забележено да је тадашњи директор Црвене звезде Драган Џајић пред полазак у Минхен најавио победу црвено-белих.

Није тако деловало након 23. минута, када су домаћини повели голом Волфарта. Међутим, иако није добро почело по Црвену звезду, наши шампиони показали су каква су „машинерија“ постали! Све се променило у 45. минуту након муњевите, једне од најбржих контри у историји фудбала. Радиновић, Белодедић, Просинечки, па лопта за Бинића и егзекуција Дарка Панчева за 1:1! Све то у свега неколико секунди. Неверица у Минхену, одушевљене у Србији!

Још веће славље навијача Црвене звезде како на стадиону у Михнену, тако и широм света, уследило је у 70. минуту утакмице. Још једна муњевита контра – Панчев је проиграо Савићевића који је био незаустављив у свом јуришу на гол Бајерна. Уследила је мајсторска реализација и нови гол Црвене звезде. То је био и коначан резултат ове историјске утакмице!

Подсетимо се још једном како је то изгледало тог 10. априла 1991. године: