НА ДАНАШЊИ ДАН: Титула као увод у регионалну доминацију!

На данашњи дан, 23. септембра 2018. године, кошаркаши Црвене звезде освојили су титулу у Суперкупу АБА лиге, победом над екипом Будућности 89:75. 

Кошаркашки клуб Црвена звезда се те 2018. године спремао за такмичење у Еврокупу и са знатно скромнијим тимом ушао у борбу за поновни пласман у Евролигу. На клупу се нашао тренер новајлија Милан Томић, који је у прелазном року довео низ занимљивих појачања. На први поглед тим није уливао сигурност Звездашкој јавности. Ипак, одмах на старту нове сезоне Звезда је целом региону показала ко ће бити главни конкурент.

Тог септембра 2018. Звезда је по први пут учествовала у Суперкупу АБА лиге. Након демонстрације силе у четвртфиналу над екипом Олимпије, као и у полуфиналу над екипом Цедевите, у финалу је чекао дужник из претходне сезоне – екипа подгоричке Будућности. На опште изненађење Звезда је потпуно декласирала новопеченог Евролигаша. Од самог старта Звезда је кренула жестоко и већ у првој четвртини стигла до двоцифрене предности. Предвођени Перпероглуом и Фајеом предност се повећавала чак до 27 поена у другој и трећој четвртини. Последња четвртина је била пука формланост. Поред већ поменутог двојца Звезда је нарочито добро изгледала у рекету са центрима Цирбесом и Оџом, док су споља значајно допринели и бекови Добрић и новајлија Ненадић. Мохамед Фаје је био изабран за МВП.

КК Црвена звезда: Регланд 10, Човић, Перпероглу 12, Ненадић 8, Лазић 3, Фаје 14, Берон 4, Добрић 12, Ристић 5, Симанић, Цирбес 13, Оџо 8.

Многи су тада помислили да Звезда не може да понови такав успех, нарочито не против фаворизоване Будућности. Ипак потврда ове победе уследила је само пар недеља касније и то у сред Подгорице, али и током читаве сезоне када је Звезда доминантно дошла до наслова регионалног првака.