НА ДАНАШЊИ ДАН: Звезда победила Будућност у препуном Пиониру

На данашњи дан пре петнаест година, КК Црвена звезда је направила велики преокрет и победила екипу Будућности у четвртом колу тадашње Фриком Јуба Лиге резултатом 93:88.

У препуном Пиониру нови тим Црвене звезде је угостио Будућност у борби за врх табеле. Будућност је у прва три кола забележила све три победе иако је имала млад састав, важила за благог фаворита. За Будућност су између осталих наступали и Милојевић, Павловић, Чабаркапа као и касније НБА центар Браун. За Црвену звезду са друге стране су играли и Јеретин, Пен, Тица, Шилобад, Радовић (доскорашњи помоћник Радоњића), Копривица, Дозет, Болић, Алексић, Вашингтон и Ћакић.

Екипа тренера Владе Ђуровића је фуриозно започела меч и повела двоструком разликом, која је у једном моменту била и 17 поена. Ипак  изабраници тренера Александра Трифуновића су успели да се врате у меч. Веома битне тројке за Звезду постигао је Горан Јеретин али су и поени Владимира Тице били од великог значаја у моментима када је стизало велико вођство противника. Црвена звезда је први пут повела тек у 35.минуту утакмице. Тада је први плејмејкер Скуни Пен преузео одговорност и минут и по пре краја донео Звезди предност од три поена, да би Јеретин тројком ставио тачку на победу Црвене звезде. То је био знак да може да почне славље навијача који су препунили Халу Пионир (преко 7000 према званичној статистици).