НА ДАНАШЊИ ДАН: Звезда са 7 играча победила БФЦ

На данашњи дан 19. априла 1996. године Црвена звезда је у другој утакмици четвртфинала плејофа победила екипу БФЦ-а са чак 23 поена разлике, резултатом 78:55. То је био невероватан подвиг, обзиром да је комплетан тим Звезде бројао свега 7 играча.

Да подсетимо читаоце да је Црвена звезда те сезоне била у великој финансијској и организационој кризи. Ипак успели су уочи сезоне да направе екипу која се постепено осипала током године. Тако су је у току сезоне напустили Радовић, Сретеновић и Стевић. У завршницу сезоне Звезда је ушла и без повређеног Трифуновића. На последњој утакмици у сезони против Иве остали су чак и са 4 играча на паркету те због тога и изгубили са једним поеном разлике.

Након тешког пораза у првој утакмици плејофа од БФЦ-а, у другој су на паркет изашли Павићевић, Илић, Крговић, Лисица, Јестратијевић, Ракочевић и Павловић. На тој утакмици није наступао најбољи играч БФЦ-а Миленко Топић. Звезду jе до невероватне победе предводио млади Игор Ракочевић са 20 поена. Ипак у мајсторици екипа БФЦ-а је успела да дође до победе а касније дође и надомак титуле. Наиме у финалној серији против Партизана су повели са две победе и то на гостујућем терену, али се након десио невероватан преокрет и губе све три утакмице.