НА ДАНАШЊИ ДАН: Звездина симфонија у Моцартовом граду (ВИДЕО)

Прошло је три године од првог пласмана у Лигу шампиона.

Дегенек… 2:2!!!

Била је Црвена звезда на коленима. Два гола заостатка, где се опет чинило да ће улазак у најелитније такмичење остати само сан. Ипак, тако нису мислили тврдоглаво упорни фудбалери Владана Милојевића.

Звезда је у Аустрију дошла без капитала. Меч у Београду је завршен без голова, али уз игру која је давала наду у пролаз даље. Реке навијача су се сливале у мирни Салцбург, помама за улазницама је била као да се игра у Београду.

Није добро почело. Звезда је била у евидентном грчу. Ређале су се шансе испред нашег гола, али се резултат није мењао. И онда када се наш тим стабилизовао и када је изгледало да се на одмор одлази с мирним мрежама, дешава се пад концентрације. Дабур је остао сам на центаршут са крила и главом матирао Борјана. Шок за крај првог дела игре. Након тога нови на старту другог. Турски судија Чакир свира дискутабилан пенал и наш тим губи са 2:0.

Након тога као да се наш тим ослободио притиска и стега. Кренула је Звезда отресито и без пардона у „месо“ противника. У свега два минута наш тим је направио чудо и узвратио шок терапијом свом ривалу. Прво је Бен смањио на 2:1 на центаршут Дегенека, а онда чудо и невероватан гол за наш тим. Прекид са половине терена, балон у противнички казнени простор и небески скок Дегенека. Лопта је имала невероватну путању, лобовала голмана и уз потврду Бена завршила у мрежи за делиријум на трибинама.

До краја меча Црвена звезда је успела да сачува мрежу и пласира се у Лигу шампиона.