НА ДАНАШЊИ ДАН: Рођен Миленко Топић

На данашњи дан пре 52 године рођен је некадашњи кошаркаш, тренер и истинска легенда Црвене звезде – Миленко Топић.

За Црвену звезду наступао је од 1997. до 1999. године. Одиграо је 92 званична меча и поред националне титуле са Црвеном звездом дошао и до финала тада међународног Купа Радивоја Кораћа. У другој сезони са Звездом је играо и у Евролиги.

Поред тога био је редовни члан националне селекције са којом је освојио Светско и Европско првенство, док је на Олимпијади у Атланти дошао до сребрног одличја. Остаће упамћен по томе што није певао тада важећу националну химну „Хеј Словени“, због чега су навијачи касније узвикивали – Топић химну није певао, није певао… И након престанка играчке каријере редовно је био виђен на трибинама Маракане али и Пионира. За РСБ је 2013. године изјавио да би остао у Звезди цео живот.

Од лета 2017. године са трибине се спустио на клупу у улози помоћног тренера КК Црвене звезде. Крај сезоне 2017/18. је дочекао као први тренер Звезде и са 10 победа у исто толико утакмица довео Звезду до титуле шампиона Србије. У сезони 2018/19. је као помоћник Милана Томића клуб са Малог Калемегдана вратио на трон у регионалном такмичењу. Црвена звезда је у тој сезони освојила четврту титулу АБА лиге, 20. титулу првака државе и Суперкуп АБА лиге.

РСБ редакција жели Топу срећан 52. рођендан и пуно здравља !