На победу од пласмана у финале – Звезда у Лакташима

Кошаркаши Црвене звезде гостују Игокеи у другој утакмици полуфиналне плеј-оф серије регионалне АБА лиге. Након победе у првој утакмици, изабраници Дејана Радоњића имају прву „меч лопту“ за пласман у финале. Утакмица је на програму данас од 18 часова и 30 минута.

У првој утакмици, у понедељак, црвено-бели су сломили отпор „Игоса“ у последњој четвртини. Претходно је током 30 минута виђена егал утакмица… Највећа предност Црвене звезде износила је „+4“, а Игокее „+6“. На осам и по минута пре краја утакмице Пот је погодио тројку и смањио заостатак гостију на 59:58, након чега је Црвена звезда „угасила“ тим Драгана Бајића. У наредних шест минута црвено-бели су направили серију 17:3, чиме су поставили и коначан резултат – 76:61. Џордан Лојд је био најефикаснији убацивши 21 поен, а двоцифрени су још били и Волден (13), Добрић (12) и Лазић (10). Најбољи у редовима гостију био је Атић са 15 поена.

Учинак Црвене звезде у Лакташима кроз историју је 7 победа и 3 пораза. У дебитантској сезони на Јадрану (2010/11), Игокеа је на домаћем паркету убедљиво савладала Црвену звезду (77:58) предвођена Чејсом и Херисом. Као домаћини поново су савладали црвено-беле у сезони када су се ова два тима борила за прву позицију након регуларног дела сезона (2012/13), а тројку за победу погодио је Штембергер (80:77). Уследила је серија Црвене звезде од седам узастопних победа у Лакташима, све до актуелне сезоне, када је Игокеа била убедљива (85:65). Током поменуте серије победа, Звезда је углавном рутински добијала Игокеу.

Покушаће изабраници Дејана Радоњића да данас обезбеде карту за финалну плеј-оф серију, у којој би се састали са победником из сусрета Будућности и Морнара (1-0). Кључ победе поново држи квалитетна тимска одбрана, сегмент игре који им је донео и претходне две победе над Игокеом – пре готово месец дана у оквиру лигашког дела Игокеа је сведена на 66 постигнутих поена, док је у понедељак сведена на 61. Црвено-бели не би смели да дозволе Јошилу и Греју, као најбољим шутерима, да уђу у серију тројки, а један од примарних задатака биће и поновно „гушење“ Клемонса, који је „мотор“ тима.