Набољи тим странаца у историји КК Црвена звезда!

Путем нашег форума и друштвених мрежа, у протеклом периоду смо спровели анкете са циљем избора најбољих иностраних кошаркаша који су наступали за КК Црвена звезда. Избор је био по свакој позицији у тиму и вашим гласовима смо изабрали прву и другу петорку. Највећи број гласова добили су: Маркус Вилијамс, Чарлс Џенкинс, Стратос Перпероглу, Квинси Милер и Маик Цирбес.

Гласови за прву петорку су убедљиви како гласовима на форуму тако и на нашем твитер налогу. Што се тиче друге петорке ту је дошло до одређених неслагања пре свега на позицији плејмејкера као и крилног центра, док су преостале три позиције изабране скоро једногласно. Сабирањем гласова на нашем форуму и твитеру, другу петорку иностраних кошаркаша чине: Скуни Пен, Били Берон, Таренс Кинзи, Мохамед Фаје и Обина Екезие. Преостала двојица кошаркаша су са осталих позиција који су добили највише гласова: Тејлор Рочести и Омар Томас. Дакле идеални тим иностраних кошаркаша који су наступали за Црвену звезду изгледа овако:

1. петорка 2. петорка резерве
Маркус Вилијамс Скуни Пен Тејлор Рочести
Чарлс Џенкинс Били Берон
Стратос Перпероглу Таренс Кинзи Омар Томас
Квинси Милер Мохамед Фаје
Маик Цирбес Обина Екезие

Напомена: Избором су били обухваћени сви инострани кошаркаши који приликом првог потписивања уговора за наш клуб нису имали српски пасош. Тако нпр. Перо Антић се није нашао на листи за гласање јер је од почетка наступао као домаћи играч, док Чарлс Џенкинс и Дилан Енис јесу, пошто су добили пасоше док су наступали за Звезду. Кошаркашко држављанство што се нас тиче не постоји као категорија, па самим тим играчи попут Милка Бјелице не могу бити инострани кошаркаши.