Наредна препрека – „вечити“ шампион Молдавије

Црвено-бели су декласирали у реванш утакмици Каират резултатом 5:0 и тако надокнадили минус из Казахстана и прошли у наредну фазу. На следећем степенику ка Лиги шампиона налази се молдавски Шериф.

Фото: FC Sheriff

Шампион Молдавије остварио је све четири победе у досадашњем делу квалификација… У првом колу квалификација без већих проблема савладали су албанску Теуту укупним резултатом 5:0, а рутински је прескочен и Алашкерт. У Јерменији је Шериф славио минималну победу поготком Енрикеа Луванора, да би данас на свом терену славили резултатом 3:1… Алашкерт је повео у Тираспољу, али је домаћин брзо преокренуо преко штопера Дуланта и поново Луванора. У финишу утакмице, са беле тачке, победу је потврдио Себастијен Тил.

Након 30 сезона од самосталности Молдавије, Шериф је „покупио“ чак 19 шампионских титула и убедљиво су најтрофејнији клуб у држави. У претходној деценији жуто-црни су чак 9 пута били шампиони земље, а „пореметио“ их је само Милсами, који је био шампион 2015. године. Шериф никада није играо у групној фази Лиге шампиона, док се у Лиги Европе нашао четири пута.