Наставља се обмањивање спортске јавности од стране пристрасних новинара

Одлука Евролиге да за наредну сезону прогласи исте учеснике, а актуелну заврши пре њеног краја услед пандемије Корона вируса, изазвала је доста буре у Србији, а поготово у оквиру спортског новинарста. Ни два дана након тога не престају да излазе текстови о томе како је некоме нешто ускраћено, а да то претходно није ни освојио. Међутим, то очигледно није довољно па се сада спортска јавност обмањује неистинитим информацијама о наводном „проглашењу хокејаша Звезде првацима државе“ у првенству које је, како кажу, прекинуто.

Фото: СДЦЗ

Истина је заправо потпуно другачија. Хокејашко првенство Србије је завршено још 14. марта, дан пре увођења ванредног стања и забране спортских догађаја. У првој од две финалне утакмице, хокејаши Звезде су савладали Војводину резултатом 3:0, а на реванш у Београду Војвођани се нису појавили па је утакмица регистрована резултатом 5:0 за домаћина чиме је првенство окончано, о чему је писао и званични сајт хокејашког савеза, а исту вест сте могли наћи и на нашем порталу.

Са друге стране, ако питате пристрасне и необјективне новинаре портала Ало, Нова С, Максбет или потпарола КК Партизан, Црвена звезда није постала шампион регуларним путем већ јој је та титула „додељена за зеленим столом“. Зато молимо новинаре поменутих портала да преправе извештаје на својим порталима и на тај начин престану да обмањују спортску јавност у Србији. На крају, ако ништа друго, могли би макар у потпуности да пренесу данашње саопштење хокејашког савеза на које се позивају, а не да га преносе у сопственој форми, измењено онако како њима одговара.