Насловна Кошарка Вести Небојша Човић: Сукоба нема, није пољуљана ничија позиција!

Небојша Човић: Сукоба нема, није пољуљана ничија позиција!

Црвена звезда је у претходних шест дана доживела два болна пораза, прво у финалу Купа Радивоја Кораћа, а затим и у утакмици Евролиге. Тренутну кризу резултата и игре у интервјуу за Вечерње новости прокоментарисао је и први човек црвено-белих, Небојша Човић:

фото: МN Press

– Евидентно је да смо у Куп ушли тако што смо потценили спортске ривале, били смо помало бахати и самозаљубљени. Модеран спорт то не трпи. Научена је та лекција, која није била скупа. Губила је Звезда утакмице у Купу и када је била много јача, и то у полуфиналу, па је и после таквих пораза освануо нови дан. Друго, ми увек морамо да водимо рачуна и о хуманости. Неки пут треба да помогнеш ривалу када се налази у великим проблемима. Пошто је ова лекција научена, за мене је реакција у Бамбергу била очекивана. Играчи су још размишљали о ономе што се десило у Нишу, а Евролига није такмичење у коме има емоција и „празног хода“. То је један пакет фактора. Други је то што је Звезда ове сезоне у специфичној ситуацији, на почетку је новог циклуса са 11 нових играча и потпуно новим стручним штабом. За реалне и оне који познају кошарку, а нису острашћени, нормално је да ће бити осцилација. Модеран спорт садржи речи „поверење и стрпљење“, наравно, уз адекватан рад.

Председник Црвене звезде је изјавио и да позиције у клубу никоме нису пољуљане, као и да нема страх од исхода плеј-офа у АБА лиги:

– Није пољуљана ни позиција тренера, ни стручног штаба, ни било ког играча. То су они исти који су побеђивали и Барселону и Реал, они који су учинили да смо први у АБА лиги и остварили до сада девет победа у Евролиги. Надам се да ће бити још нека. Прошле године, са много јачим тимом, Звезда се, нажалост, није пласирала у „топ 8“. Не можемо да задовољимо приче „лажљивих крелаца“, који су говорили да је намештен фајнал-фор у Београду да би Црвена звезда као државни пројекат ишла на финални турнир. Време је показало шта је истина, а они и даље настављају да обмањују народ. Криза постоји, из ње ћемо изаћи радом. Немам намеру баш ништа да мењам, напротив. Ово је период када Звезда игра онако како би волели они који нас не воле и не цене наш рад, а као хуман клуб морамо мало и њих да задовољимо. Немам никакав страх, нити било какву панику. Ти који би сада да мењају играче и тренера нека се посвете себи. Имају они много својих пропуста, а ми ћемо наше решавати и уверен сам да ћемо испунити зацртане циљеве, а кључни је одбрана титуле у АБА лиги. Чврсто стојимо иза играча и тренера, коме се то не свиђа нека не дође на утакмицу или нека промени канал. Потпуно разумем разлоге и филозофију оних који би желели да се Црвена звезда врати на стање у коме је била пре 2011. Знам да ће се они трудити и у наредном периоду да измишљају приче и трачеве, али на то не можемо да утичемо. Али, можемо да их препознајемо и да скрећемо пажњу јавности на то.

На крају је одлучно демантовао и поједине чаршијске приче око наводних сукоба унутар свлачионице

– Сукоба у свлачионици Звезде нема, нити их је било. Као што ни раније није било штрајкова, а сећате се и тих прича. Знамо да смо као бренд интересантни и да можемо значајно да подижемо тираже појединих медија.