Некадашњи Звездин тренер на клупи Браге

Бивши тренер Црвене звезде од сезоне 2019/2020 предводиће са клупе екипу португалске Браге са којом је потписао двогодишњи уговор.

Португалски стратег Рикардо Са Пинто, ове сезоне предводиће екипу Браге са којом ће покушати да помрси рачуне португалској великој тројци (Бенфика, Порто и Спортинг).

Пре нашег тима, некадашњи португалски фудбалер радио је у Леирији као асистент, први самостални посао био му је у лисабонском великану – екипи Спортинга, након Црвене звезде радио је у грчком ОФИ-ју и Атромитосу, затим се враћа у Португал где предводи Белененсеш, па одлази у Саудијску Арабију где потписује уговор са Ал Фатехом, али се већ после годину дана враћа у Атромитос, да би последње две године провео у белгијском Стандарду и варшавској Легији.

У Црвену звезду је дошао у марту 2013. године као жеља тадашњег спортског директора Зорана Стојадиновића, а заменио је на клупи Александра Јанковића након веома лоших резултата. У том тренутку наш тим је имао велики бодовни заостатак за вечитим ривалом, а Са Пинто је умало донео титулу на Маракану, пошто је успео да сустигне ривала и да се у вечитом дербију бори за домаћи шампионат. Клуб је напустио у јуну исте године због несугласица са тадашњом управом.