Обрадовић: Изузетно је важно да створимо хемију између играча

Играчи Црвене звезде и комплетан стручни штаб већ раде пуном паром на Копаонику и припремају се за обавезе које их чекају у наредној сезони. Овим је званично и почела сезона за наш кошаркашки клуб. Тим поводом тренер екипе, Саша Обрадовић, говорио је за званичан сајт о утисцима и плановима за наредни период.

Фото: ККЦЗ

Мислим да су сви једва дочекали да почне да се игра после паузе која је трајала неколико месеци. Треба бити паметан и добро осмислити наредни период у ком је ризик од повреда сигурно мало већи. Међутим, најважније је да смо се скупили и да смо почели са тренинзима, упознавањем и прављењем добре хемије. Први утисци су добри, играчи су дошли прилично спремни што је много важно. Први део користимо за базичне припреме у комбинацији са технички-тактичком припремом. Прва фаза ће бити сигурно умеренија него што је то иначе било. Мислим да треба да водимо рачуна о здрављу играча, врло смо дисциплиновани што се тиче мера и онога што прописује здравство. У овом хотелу понекад и није лако да се не сликате и одбијати некога, али смо прихватили то као један део мера које морамо да поштујемо. Што се самог тима тиче, понављам, дошли су играчи прилично мотивисани. Знају који су циљеви и која су очекивања и жељни су да се докажу – истиче Обрадовић.

Фото: ККЦЗ

Осим базичних физичких припрема који су јак предуслов за играње у континуитету изузетно је важно да створимо хемију између играча, новајлија, чак и неких играча који су ту који се познају. Старији Звездини играчи треба да прихвате нове играче, а нови Американци морају са својим сународницима да се социјализују. Мислим да избором добрих карактера, а то је сте сигурно, део посла је урађен. Други део посла је пред нама, уз то да останемо здрави и то ће бити акценат у наредних 17 дана – закључио је први тренер КК Црвена звезда мтс.

Како је назначено на сајту, апсолутни акценат новог стручног штаба на челу са Сашом Обрадовићем, а кога чине још помоћници Миленко Богићевић, Богдан Караичић, Саша Косовић, кондициони тренер Душко Марковић и тим менаџер Небојша Илић јесте здравље играча после несвакидашње и дуже паузе.