Одбојкашице оствариле нову победу

Одбојкашице Црвене звезде савладале су Клек МД Зрењанин са 2:3, по сетовима 25:22, 25:20, 16:25, 20:25, 18:20 у заосталом мечу 1. кола БПШ Суперлиге Србије.

Наше одбојкашице су направиле велики преокрет и након заостатка у сетовима и резултата 0:2, успеле да тријумфују.

Одбојкашице Клека су боље отвориле сусрет и рано стекле предност. Одличним сервисима су отвориле меч и дошле до предности од 10:5. Наше девојке су након техничког тајм-аута успеле да се врате из заостатка и предност домаће екипе сведу на свега поен заостатка. Уследила је нова серија одбојкашица Клека, а потом и Звезде. у финиш првог сета се ушло са нерешеним резултатом – 20:20. На крају се испоставило да наше одбојкашице нису биле довољно концентрисане. Екипа Клека је то искористила и први сет освојила резултатом 25:22.

У другом сету се играло поен за поен, а онда је уследила серија Клека од 6:0. Марија Миљевић је била покретачка снага домаћег тима, а Клек је стигао до 15:8. Звезда је одговорила серијом 6:1, а у тим моментима се нарочито истицала Милица Тасић, која је одличним сервисом покренула наш тим. Звезда је смањила на 20:18. Наш тим је везао још два поена и стигао до изједначења. У другом сету је виђен идентичан сценарио као у првом. Звездине одбојкашице су стигле до изједначења, а онда је на сцену ступила Марија Миљевић и добрим сервисом домаћој екипи донела предност од 2:0 у сетовима. У другом сету је Клек био убедљивији, а на семафору је стајало 25:20.

А онда је Звезда показала право лице и наше девојке су заиграле знатно боље. Клек је и на почетку овога сета имао предност, али је онда уследио силовит налет Звезде. направиле су црвено-беле серију 6:0, а затим још једну. Милка Стијепић је добрим сервисом повећала предност Звезде на 13:6, а Милица Тасић је црвено-белим дамама донела двоцифрену предност – 17:7. Наше девојке нису дозволиле домаћем тиму да се врати у сет и славиле су са 25:16.

Звезда је наставила тамо где је стала у трећем сету. Поенима Стијепићеве и Милуновићеве, црвено-беле су дошле до предности од 4 поена. Резултат је био 9:5, а Божица Марковић је квалитетним блоковима повисила на 13:8. Прорадио је блок Црвене звезде и било је неупоредиво лакше нашим девојкама да дођу до изједначења у сетовима. Милка Стијепић је Звезди донела изједначење, а четврти сет је припао Звезди резултатом 25:20.

Звезда је добро започела одлучујући сет и стекла предност до 5:2. Клек се консолидовао и стигао до изједначења. Играло се поен за поен, а Клек је са два везана блока стигао до меч лопте. Божица Марковић и Милка Стијепић не дозвољавају домаћину да дође до победе, а потом су још два пута наше одбојкашице зауставиле Клек. Обе екипе имале су по прилику да окончају меч тријумфом, а онда је феноменална Милка Стијепић решила да донесе нашем тиму победу са три везана поена – 18:20.

Фантастичну партију пружила је Милка Стијепић која је била најефикаснија са 32 поена. Божица Марковић је освојила 17, а Милица Тасић и Милица Милуновић по 11 поена.

Одбојкашице Црвене звезде у недељу 28. октобра од 18 часова гостују ТЕНТ-у у Обреновцу у оквиру 6. кола БПШ Суперлиге Србије.