Огњен Добрић – најбољи кошаркаш Црвене звезде по избору навијача!

Огњен Добрић је од стране навијача окупљених на нашем форуму, изабран за најбољег кошаркаша Црвене звезде у минулој сезони.  Признање је добио вашим гласовима, нарочито након фантастичних партија у финишу сезоне када се одлучивало о титулама у регионалном и националном шампионату.

Као и минулих сезона и ове смо вршили гласање након сваке завршене утакмице са једноставним питањем: који кошаркаш је био најбољи у токм дуелу. Збир гласова на свим утакмицама је редовно ажуриран у коначној листи. Укупно 19 кошаркаша је ове сезоне забележио бар један наступ и сви су награђени вашим гласовима. По први пут гласање је одлучено у самој завршници.  Први стрелац тима, Џордан Лојд, је током већег дела сезоне водио у коначном пласману, да би фантастичне партије Добрића у плеј-офу АБА лиге али и КЛС одлучиле коначан пласман. Огњен је добио 2859 ваших гласова а у врху листе нашли су се још: Лојд са 2578, Волден са 1825, Давидовац са 1496, Лазић са 902 и Ноко са 742 гласова.

Приметан је био Добрићев напредак, нарочито након повратка Дејана Радоњића на место шефа стручног штаба. Овај му је то узвратио сјајним партијама у финишу сезонм у којој је укупно одиграо 73 утакмице и постигао 785 поена. Тако се нашао у изабрано друштво Џенкинса, Рочестог, Перпероглуа и Лоренца Брауна који су по вашем избору били најбољи кошаркаши Звезде у минулим сезонама. Огњен је већ добио низ формалних признања у финалу националног шампионата. Такође, напредовао је на вечној листи КК Црвена звезда по броју одиграних утакмица, па се са 304 утакмице изједначио на 10. позицији са Небојшом Илићем и Моком Славнићем. Такође драстично је одмакао и на листи стрелаца па се са преко 2000 поена нашао надомак 20 најбољих стрелаца у историји клуба са Малог Калемегдана.

Огњену Добрићу захваљујемо на свему што је урадио и минулој сезони и честитамо на овом признању!