Овог викенда фокус на Швајцарској, Данској, Шпанији и Италији

Овог викенда се настављају шампионати широм Европе, а за што повољнији статус у квалификацијама пратимо неколико лига…

Фото: playtony_rsb

Угледни твитер профил Playtony редовно обавештава Звездашку јавност какви резултати су потребни нашем клубу широм европских шампионата како би се Звезда нашла у што бољој позицији у следећим квалификацијама за Лигу шампиона. Тако је направио калкулацију и за овај викенд и предстојеће коло.

Чини се да у Шпанији ситуација постаје све јаснија и да Атлетико Мадрид граби крупним корацима ка још једној Лиги шампиона. У овом колу клуб из престонице дочекује на „Ванди“ екипу Алавеса, па се очекује победа Атлетика и још већа бодовна разлика у односу на петопласирану екипу на табели.

Поред Шпаније, од лига петице пратимо и Италију, где нам је потребно да Аталанта задржи место међу најбоље четири екипе италијанског првенства. Она у недељу гостује Удинезеу, па нам је потребна победа плаво-црних и апсолутног хита овосезонског европског фудбала. Најближи и чини се једини конкурент за директну промоцију Аталанте у Лиги шампиона јесте Рома, па нам је такође потребно да у недељу на гостовању Милану изгуби или макар нерешено одигра.

На северу Европе пратимо дански шампионат, где овог викенда дерби играју Копенхаген и Митјиланд, па нам је потребно да Митјиланд одигра или нерешено или да добије како би био корак ближе титули. Митјиланд свакако има осам бодова предности и чини се да ће постати шампион, али ипак треба испратити ову утакмицу јер у последње време штуцају.

За крај овог текста остаје нам да испратимо најзинимљивије, а нама најинтересантније и најважније такмичење – швајцарску лигу. Иако је Јанг Бојс кикснуо на гостовању Туну, Санкт Гален се побринуо да му узврати истом мером, па је на домаћем терену декласиран од екипе Цириха резултатом 0:4. Није проблем само у томе што је Санкт Гален изгубио, већ што је то било убедљиво, а у швајцарској лиги се на крају гледа гол разлика уколико су тимови бодовно поравнати, а тренутно је управо таква ситуација, тако да је сваки гол важан, јер Санкт Гален тренутно има +2 гол разлику у односу на Јанг Бојс. У овом колу Санкт Гален дочекује Тун, док Јанг Бојс дочекује Ксамакс.

Пратите еврокалкулација на РСБ форуму и твитер профилу Playtony.