Печник за РСБ о избору за играча сезоне: Ваше признање највеће у каријери!

На најпосећенијем звездашком форуму Redstarbelgrade.info суд навијача био је јасан – Нејц Печник играч је сезоне са скоро 45 одсто гласова. То је био и повод за разговор са сјајним момком коме су игре у бившем прваку Европе и света вратиле статус репрезентативца, а он је навијачима вратио луцидним дриблинзима, асистенцијама и головима. Ни пребацивања на бековску позицију нису му сметала да тресе мрежу, мало левицом, а затим главом за оверу титуле против ОФК Београда.

И баш у репрезентативном кампу Словеније у далекој Аргентини, око поноћи по средњеевропском и 19 часова по локалном времену, љубимац навијача Звезде са усхићењем је дочекао прилику да прокоментарише избор навијача.

– Заиста не могу да верујем да сам изабран за играча сезоне, и ово ми је највеће признање у каријери. Ово више вреди него било шта друго баш зато што су навијачи бирали. А не новинари, тренери и стручњаци, јер је суд навијача најмеродавнији. Пресрећан сам, шта да кажем. На крају није био ни важан мој учинак, сви заједно смо стигли до циља. Инат је прорадио у нама, велика жеља да упркос проблемима дођемо до титуле, и навијачи су препознали ту жељу.

Игре у Звезди вратиле су ти место у репрезентацији?

– Хвала Богу на томе, редовни наступи за Звезду су од јесени учинили и да вратим статус стандардног члана репрезентације. Био сам и стартер у последње време, и за то заслуге иду Звезди.

Дошао си на окупљање репрезентације као шампион, чекале су те честитке?

– Баш доста играча је дошло на окупљање са титулом првака, шампионски, и са дуплим крунама. На пример Безјак са Лудогорецом, Облак са Бенфиком, да не набрајам. Било је играча који су били први, али и лига у Србији се прати. Била је тема и Звезда јер смо узели титулу после толико година, доста играча навија за Звезду у репрезентацији. Облак је звездаш, има и партизановаца. И селектор Катанец ми је честитао, радују га добре партије свих играча пред долазак у репрезентацију.

Ти си јој се прикључио одмах после ОФК Београда, јеси ли стигао да испратиш меч са Војводином?

– Јесам, био сам у авиону за Франкфурт кад је било 1:0 за нас, после сам и испратио вест да је 3:3, за нас позитивних 3:3, узета је већ титула и мали Јовић се истакао. Момак ће бити право појачање, није био са нама, али полако треба да се привикава за сениорски састав.

Навијачи те цене као играча сезоне, и логично, забринути су питајући се да ли ћеш остати у клубу?

– Стварно не знам шта да кажем, неко је и писао да ћу подносити тужбу што нема везе са било чим, нема приче о размишљању у том правцу. Ја сам спреман да вратим Звезди за све што ми је дала, да опростим паре ако треба. Сви смо као тим били професионалци до краја, али не може се практично две сезоне играти за џабе и ред је и на управи да направи праве потезе.

– Бићу у Словенији после обавеза са репрезентацијом и волео бих да знам брзо шта ће бити, разговарао сам са Кокезом и било је неких смерница. Волео бих и 10 година да останем, да будемо на окупу, али да се ситуација поправља. Видећемо и шта ће бити са евро лиценцом, јер ова екипа може да нападне Европу, бар Лигу Европе ако не и Лигу шампиона. Били смо сви за једног, један за све и овај трофеј је нешто за цео живот!

Ово је можда и нешто најлуђе што си доживео у каријеру и животу генерално, од јесењих турбуленција до пролећне титуле…

– Било је и ружних момената, било је свачега, али су навијачи на крају подупирали успех, знали су све да осете и да буду уз нас. И када смо били у поразима, лошим резултатима, све се преокренуло уз подршку, у зимској паузи смо добили и централне бекове, нанизали 16 победа, уз пораз и реми.

Можеш ли издвојити посебно најдражи гол?

– Било је дриблинга, асистенција и голова, у све се уклопила велика жеља. Не бих ништа издвајао посебно јер није било ни толико битно, свако је давао нешто. Мрђа је био најбољи стрелац, Милијаш је често асистирао, Нине, Мијаиловић… Цео тим је давао допринос.

И за крај сезоне, мечеви са Уругвајем и Аргентином у оквиру пријатељских мечева пред Светско првенство?

– Награда за нас, играћемо на два распродата стадиона, против Уругваја пред 65.000 људи, против Аргентине пред 52.000 навијача… две утакмице као да учествујемо на Светском првенству. Једва чекамо, биће набоја 5. и 7. јуна, нажалост не играмо на Светском али биће захваљујући амбијенту као да играмо, одличне провере пред европске квалификације –  рекао је Нејц уз још једну поруку навијачима и читаоцима Redstarbelgrade.info.

– Захваљујем Вам се још једном јер сте ми својим признањем улепшали прославу титуле, надам се да се видимо и после репрезентативних обавеза!

Бивши играчи и тренери.