„Пеналтизан“ у бројкама!

Да ли се то припрема сличан сценарио као прошле сезоне, само овог пута на још подмуклији и перфиднији начин? Упирање прста и скретање пажње са својих лоповлука, екипа из комшилука је подигла на виши ниво.

Као што смо могли и очекивати, као што су и многи од нас неформално причали међу собом, након најновијих дешавања у домаћем фудбалу, јавили су се „независни медији“ да анализирају утакмице Црвене звезде.

Као што смо већ писали, навијачи Звезде неће направити грешке из прошле сезоне и ћутати на јако добро осмишљен сценарио, који ове сезоне добија неку нову, до сада ретко виђену димензију.

У намери да се прикрију очигледни лоповлуци, у намери да се „ућуткају“ повици чачанске или шабачке публике, који још одзвањају фудбалском Србијом, дружина из Хумске потпомогнута очигледним ветром у леђа са Теразија, осмислила је нову методу. Сада, када је понестало идеја и инспирације, када ова машинерија Владана Милојевића нема конкуренцију у оквиру граница ове земље, досетили су се добри другари како да „испеглају“ претходне одлуке арбитара у корист ФК Партизан. А покушавају да их испеглају тако што ће се слати „специјалци“ да покушају да умање и обезвреде убедљиве победе Црвене звезде.

Анализирају се утакмице Борац Чачак – Црвена звезда (0:4) и Црвена звезда – Рад (6:1), две утакмице у којима је Црвена звезда збирно постигла 10 голова, а њени противници збирно упутили три шута у оквир гола, уз констатацију да је судија помогао црвено – белима?! Две утакмице у којима је Црвена звезда од првог до последњег минута имала тоталну доминацију и контролу дешавања на терену и две утакмице у којима ниједног тренутка није доведена у питање победа Црвене звезде.

Минимализују се учинци Ричмонда Боаћија и Александра Пешића, јер изгледа сада имамо нека нова правила, па Боаћи и Пешић изгледа треба да пре почетка својих утакмица оду у Хумску да им тамо одреде лимит колико голова смеју да постигну…

И док се Црвена звезда одмах преко свог спортског директора, Митра Мркеле, оградила од поменутих дешавања, покушаја увлачења у блато и покушаја изједначавања и „пеглања“ очигледних лоповлука који се дешавају на другој страни Топчидерског Брда, „независни медији“ се жале како Партизан „функционише у ненормалним условима“.

Ми смо одвојили мало времена, па у даљем делу текста можемо видети како изгледају ти „ненормални условима“.

1. Партизан – Напредак 1:1 (гол из офсајда у 96. минуту)
2. Партизан – Вождовац 1:3 (пенал на 0:0 у седмом минуту)
3. Радник – Партизан 0:2 (пенал на 0:0 у 18. минуту, затим пенал на 0:1 у 89. минуту)
4. Земун – Партизан 1:3 (пенал на 1:2 у 89. минуту)
5. Партизан – Бачка 3:1 (пенал на 0:0 у 5. минуту)
6. Борац Чачак – Партизан 1:2 (пенал на 1:1 у 88. минуту)
7. Борац Чачак – Партизан 1:2 (слободан ударац у 97. минуту за победоносни гол)
8. Мачва – Партизан 1:3 (пенал на 1:1 у 84. минуту)
9. Ртањ Бољевац – Партизан 0:3 (пенал на 0:1 у 70. минуту)

 

Видимо да се у „ненормалним условима“ за Партизан у оба такмичења свирало до сада осам (пет након 80. минута) пенала, од тих осам, шест је свирано при нерешеном резултату, а два при минималном вођству Партизана. Ако на све додамо свеже несвиран, више него очигледан, пенал за екипу Јавора при резултату 0:2 за Партизан, пенал који би утакмицу увео у неизвесну завршницу, онда нам на крају остаје само да се запитамо како би све ово изгледало када би се ФК Партизан такмичио у „нормалним условима“.

Све ово црно-бела дружина жели да прикрије досуђеним пеналима за Звезду у утакмицама које је наш тим решио у своју корист резултатом 0:4 и резултатом 6:1, а по шансама и приказаној игри, могао да постигне барем још половину већ постигнутих голова.

Зато, обавештавамо режисере овог сценарија, Славишу, Милорада и остатак дружине да овај покушај није прошао, да се на неком следећем заједничком ручку или гостовању мало више помуче и покушају да смисле неки нови.