Пет играча који ће бити ”под лупом” на премијери нове сезоне

Фудбалери Црвене звезде сутра од 19:30 започињу одбрану титуле првака Србије. У госте долази екипа Новог Пазара, а меч ће бити одигран пред празним трибинама.

Припремни део је завршен, време је за праве обавезе. Црвена звезда ће, као актуелни шампион Србије, прва два кола одиграти код куће, а у премијерном сусрету у госте стиже повратник у Суперлигу, екипа Новог Пазара. Због новог правила ФСС, које налаже да у стартној постави морају бити два играча рођена након 01.01.1999, плус још два на клупи, састав нашег тима могао би да буде мало измешан. Ипак, и поред тога, за очекивати да је да првих 11 буде већи део играча који је одиграо прво полувреме против екипе бањалучког Борца, на генералној проби.

Имајући то у виду, следећих пет фудбалера биће посебно интересантно за праћење:

СРЂАН СПИРИДОНОВИЋ

Апсолутни хит летњих припрема, популарни ”Спиди”, већ је освојио симпатије навијача својом беспоштедном борбом и енергијом. Крилни играч, који може да покрије и позицију 10 (која је, додуше, пребукирана), показао је завидан енергетски ниво који је имао позитиван ефекат на остатак тима. Спиридоновић би могао да стартује сутра, и на тај начин убележи свој деби у званичним утакмицама у црвено-белом дресу, а, надамо се, и настави добру форму са припрема.

АЛЕКСАНДАР КАТАИ

Магија се вратила на стадион Рајко Митић у виду једног од већих миљеника публике у последњих десетак година. Александар Катаи стигао је у редове Црвене звезде као једно од најзвучнијих појачања овог лета, и тај статус ће сасвим сигурно оправдати у домаћој лиги. Перципиран као један од апсолутних лидера тима, Катаи ће имати задатак да обезбеди велики број голова који би Звезди требало да помогну у мисији одбране титуле првака Србије.

МИРКО ИВАНИЋ

Поново је блистао Мирко Иванић под командном палицом Дејана Станковића. Постоји нека синергија између ова два човека, таква да Иванић бележи своје апсолутно најбоље партије у нашем дресу. С обзиром на то да Гелор Канга неће играти сутра, Иванић има брисан простор да се наметне као лидер на старту шампионата. Одлично је комбиновао на малом простору са Катаијем и Томанеом, умео је да асистира Спиридоновићу, тако да је са својим саиграчима на истим таласним дужинама. Иванић би могао да буде велики мотор нашег тима на старту првенства, а нема боље прилике да се додатно наметне шефу струке од премијере на стадиону Рајко Митић.

ТОМАНЕ

У одсуству Боаћија и Павкова, кључ нашег напада биће поверен Португалцу Томанеу. Играч који је стигао прошлог лета, у пакету са играчима који нису оставили већи траг у нашем дресу, попут Ван ла Паре, Кањаса, и Жандера, делимично и Гарсије, можда ће и неочекивано добити нову прилику да се наметне као први шпиц Црвене звезде. Потрага за нападачем голгетером представља приоритет број један у нашем спортском сектору, а можда би добро издање Томанеа могло да натера шефа струке и руководство да Томанеу већи простор. Притисак је на њему, и од њега ће се очекивати да испоручује голове у српском шампионату.

СЕКУ САНОГО

За крај, последњи играч који би могао бити под лупом је Секу Саного. Коначно опорављен, и коначно спреман да оправда епитет великог појачања, везиста црвено-белих ће имати прилику да започне нову сезону као стартер. Дебитовао је против Пролетера у последњој утакмици прошле сезоне, а сада ће стартовати као један од капиталаца у везном реду. Под посебном лупом ће бити његова физичка спрема, и способност да у континуитету игра утакмице високог ритма.