Победа против Бањице!

Црвена звезда је у оквиру 11.кола Суперлиге за ватерполисте савладала Бањицу на 25.мају – 12:5 (2:1, 3:1, 4:1, 3:2).

foto: vkcrvenazvezda.com

Нису црвено-бели имали проблема да упишу девету победу. Тренер Александар Филиповић је равномерно расподелио минутажу имајући у виду и напоран ритам и битност мечева који испред нашег тима. Одмарали су капитен Милош Вукићевић и Душан Марковић, док је због повреде био одсутан и Иван Басара.

Гости су повели голом Тимотијевића, да би Звезда одговорила преко Суботића и Смиљевића. Већ у другом периоду, црвено-бели су одрадили велики део посла. Шулц, поново Смиљевић, затим и Шимицу за плус 3 после 16 минута игре – 5:2.

У трећем кварталу победник је одлучен. Танкосић и Милојевић су погодили на једној, да би узвратио Јаношевић на другој страни, али врло брзо се поново тресла мрежа Бањице. Прецизни су били Вићковић и Тртовић за 9:3.

У последњој деоници Звезда је повећала разлику, Шимицу и Тртовић су постигли по још један гол, а стрелац је био и Марко Радовић.

Шимицу, Смиљевић и Тртовић су погађали по два пута, Суботић, Танкосић, Шулц, Милојевић, Вићковић и Радовић по једном.

Поразом Новог Београда у Крагујевцу, Црвена звезда се изједначила на другом месту са екипом Владимира Вујасиновића са 28 бодова, која је управо наредни противник, у суботу на 11.априлу. Раднички је преузео прво место са 30 бодова.