Пораз Звезде од Јединства

У утакмици осамнаестог кола Суперлиге за одбојкашице екипа Јединства из Старе Пазове је однела победу против Црвене звезде резултатом 3:0 (25:20, 25:14, 25:15).

Од самог почетка је изгледало да ово није вече црвено-белих одбојкашица. Шесторка Ђорђевић-Таубнер, Милуновић-Сајић, Делић-Родић и либеро Вукомановић су утакмицу отвориле са доста потешкоћа у пријему сервиса. На технички тајм аут су гошће отишле са седам поена предности. Затим су Звездине одбојкашице заиграле добро у одбрани и то им је подигло самопоуздање. Уследиле су успешне реализације контранапада и резултат на семафору је показао 17:17. Штета је што није било довољно концентрације у завршници првог сета да се искористи овај замах. Поново је попустио пријем сервиса и Јединство осваја први сет.

И у другом сету су гошће повеле. На 7:2 Владисављев се одлучио за уобичајену промену дијагонале, па су у игру ушле Јована Симић и Ања Ашоња. Никако наше девојке нису успевале да повежу редове, па Владисављев на 6:11 покушава са новом изменом, овог пута примача и у игру уводи Тијану Цветковић уместо Невене Сајић. Гошће су наставиле да нижу поене из напада, а наш блок није успевао да парира и Јединство убедљиво осваја и овај сет.

У трећем сету се Владисављев определио за измењену поставу. Заиграле су Симић-Ашоња, Милуновић-Цветковић, Делић-Родић и либеро Станковић. Пуне елана гошће су на самом почетку оствариле значајну предност. На 1:8 уместо Делићеве на позицију средњег блокера је ушла Сара Вучићевић, у досадашње току првенства најефикаснији блокер Црвене звезде. Никако црвено беле нису успевале да се супротставе пазовчанкама којима је све полазило за руком. На 5:13 у игру су ушле и Ђорђевић и Таубнер, али ово дефинитивно није било вече одбојкашица Црвене звезде и на крају су гошће заслужено са овог гостовања отишле са освојена три бода.

Најефикаснија играчица утакмице је била Вања Савић са 18 поена, док су у Црвеној звезди по осам поена освојиле Тара Таубнер и Милуновић Милица.

У наставку првенства ће се играти плеј-оф у коме ће Црвена звезда за противника имати поново Јединство из Старе Пазове. Бољи из два сусрета ће изборити пролаз у полуфинале.