Пораз Звезде у другом мечу, играће се мајсторица!

Кошаркаши Црвене Звезде изгубили су други меч финалне серије резултатом 86-79. Одлучујићи меч за првака Србије играће се у недељу, од 20.30 часова,  а домаћин је Црвена звезда.

Звезда је меч почела у петорци: Хол-Лазић- Добрић- Куриџа- Ноко. За разлику од прве утакмице где су црвено-бели доминирали у скоку, овај пут је екипа Меге била та која је доминирала на терену и диктирала ритам меча. Звезда је лоше почела меч, дозволила Меги да се рано одлепи, те је Мега после седам минута игре имала 15 поена предности (26-11), док је прва деоница завршена резултатом 35-17. У другој четвртини разиграли су се Добрић и Давидовац и уз помоћ Хола вратили црвено-беле у меч. Изабраници Дејана Радоњића добили су другу деоницу резултатом 29-10 и на полувреме се отишло са пола коша предности за Звезду (46:45).

На старту другог периода Звезда се мучила у нападу и поентирала углавном са слободних бацања, док је на другој страни Марко Симоновић вукао домаћи тим. Црвено-бели су у последњу деоницу ушли са седам поена заостатка и констатно јурили предност домаће екипе. Звезда је неколико пута била на -4, али више од тога није могла. Лоша игра у одбрани, а поготово на почетку меча, одвела је Звезду у пораз и сада ће црвено-бели на свом терену тражити пут до титуле.

Најефикаснији у Црвеној Звезди био је Огњен Добрић са 31 поеном (8/15 за 3, 3/5 за 3), а пратили су Хол са 19 поена (5/8 за 3) и Давидовац са 10 поена.

Извор:РСБ